2010-03-03 17:44:03• hírek • Kótai Levente

A tavaszra készítik a Kossuth-kertet

A tó rendbetételére összpontosulnak az idei munkálatok a Kossuth kertben, de a higiénia és a biztonság fokozására is hatással lesznek a beruházások. Egy tavaly megnyert környezetvédelmi pályázat jelenti az indulótőkét, de saját források bevonására is szükség van - tájékoztatott Ilyés Gyula polgármester.

Szatmárnémeti jellegzetes zöldövezete, a Kossuth-kert, minden tavasszal a figyelem középpontjába kerül. Egyaránt kedvelt helye a gyerekeknek, romantikus fiataloknak és nyugdíjasoknak. A hosszas téli bezártság után mindenki érdeklődéssel veszi szemügyre, hogy milyenek az aktuális körülmények.

Akik szerkesztőségünkhöz hasonlóan már kimerészkedtek a parkba, azok friss földhányásokat fedezhettek fel a tó és a bejárat környékén. A nemrég felújított fürdő mellett egy apró épület is emelkedőben van. A közterületen folyó munkálatokról Szatmárnémeti polgármesterét kérdeztük.

Ilyés Gyula elmondta: az átalakítások célja hogy a Kossuth-kertben levő tavat rehabilitálják, azaz biztosítsák a víz feltöltéséhez és leengedéshez szükséges csatornahálózatot. A tó alján jelenleg felgyűlt hulladékot is kikotorják. Az új  épület egy nyilvános illemhelynek fog helyet adni. Mindkét beruházás elengedhetetlen előfeltétele, hogy megfelelő víz és szennyvízhálózattal rendelkezzen a park. Ennek lefektetése okán ásták fel több helyen a területet. A polgármester arról is beszámolt, hogy a tavat kerítéssel fogják körülvenni. A biztonságot szolgáló intézkedés már régen időszerű egy olyan helyen, ahol naphosszat apró gyerekek szaladgálnak.

A beruházás nagyságrendileg 100 ezer eurót igényel, amely fele részben egy tavalyi pályázatból kerül kifizetésre a környezetvédelmi minisztérium jóvoltából. Az összeg másik részét a város saját forrásaiból bocsájtotta a rendelkezésre.

A munkálatok ellenére a park a felújítás alatt is látogatható. A földhányások néhol kellemetlenné teszik az áthaladást, de a Kossuth-kert funkciói most is élvezhetőek minden korosztály számára.


Csöveket fektettek le

Csöveket fektettek le


Épülő köz-WC

Épülő köz-WC


Jeleneleg is látogatják  a Kossuth-kertet

Jeleneleg is látogatják  a Kossuth-kertet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: