2015-08-16 16:30:01• hírek • Kocsis Zoltán

Véget ért a Borókagyökér Egyesület alkotótábora

Augusztus 9-én kezdődött és 15-én ért véget a Borókagyökér Egyesület idei alkotótábora, melyen 42 gyerek vett részt. A Szejke-tanya ezúttal is ideális helyszínnek bizonyult, úgyhogy a legtöbb gyerek azzal búcsúzott: jövőre visszatérnek.

„A tábor szellemiségét természetesen idén is a magyar identitás, a magyarság kultúrájának megismerése, elmélyítése jellemezte", fogalmazott Szejke Judit, a Borókagyökér Egyesület vezetője, aki hálás köszönetét igyekezett kifejezni az egyesület tagjainak és annak a három önkéntesnek, akik áldozatos munkája nélkül nem ment volna minden gördülékenyen. „Köszönet illeti a szülőket is, akik süteményekkel, gyümölcsökkel, zöldséggel halmoztak el minket", tette hozzá.

A gyerekek számtalan kézműves tevékenységgel ismerkedhettek meg az egy hét alatt. Ezek közül idén a bútorfestés és a fafaragás volt kötelező, az opcionális foglalkozások között pedig szerepelt többek között a bőrdíszművesség, a gyöngyözés, íjazás. A Magyarországról érkező Dohos László kovácsmester megmutatta a kovács mesterség csínját-bínját és készített egy csodálatos angyalkát és egy kopogtatót. Barbara Beáta meseelődást tanított be a gyerekeknek, Menyhárt Lenke pedig kürtős kalácsot sütött a gyerekekkel. A legkisebbek fakanálbábot készíthettek, a nagyobbak telefontokot varrtak vagy éppen nemeztáskát készítettek.

Egyik kedvenc programpontként - köszönhetően a Communitas Alapítvány és a Hagyományos Kultúrát Támogató Szatmár Megyei Központ anyagi közreműködésének- féldrágakőből mindenki elkészíthette az élet fáját is.

Nap közben kincskeresés, esténként tábortűz, gitárest, néptáncoktatás és népdaltanulás szerepelt a programban. A hangulatra jellemző, hogy a magyar nem beszélő két román anyanyelvű gyerkőc is azzal távozott a táborból, hogy jövőre visszajönnek.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: