2019-06-10 15:24:28• hírek • közlemény

Véget ért a 2019-es Szatmári Diáknapok: diadalmaskodott a Nekünk Nincs - Képgaléria

Második alkalommal is hatalmas sikerrel zárult a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés és a Szatmár Megyei Diáktanács által június 5–9. között megszervezett Szatmári Diáknapok rendezvénysorozat.

A középiskolás diákokból álló tizenkét csapat különböző ügyességi, kreatív és sportversenyeken mérhette össze tudását, s ezek során a résztvevők nemcsak rátermettségüket tudták bizonyítani, de a csapatszellem jegyében megmutathatták azt is, hogy nagyon jól tudnak együttműködni a közös játékok során.
 

A szerdai megnyitó utáni napokban sporttevékenységek és ügyességi próbák követték egymást. Míg egy csapat a fociban dominált, addig a másik csapat – Diáknaplopók – a számítógépes játékokban diadalmaskodtak. Voltak olyanok is, akik az agytekervényeket megdolgoztató kvízben és a fiatalok körében népszerű kocsmajátékokban tudták rátermettségüket megmutatni. Fociban kétségtelenül a Csövesek domináltak, de kosárlabdában a Nekünk Nincs csapata, bizonyult a legjobbnak, így ők állhattak fel a dobogó első helyére.
 

Természetesen a többnapos rendezvényen állandó tevékenységek is zajlottak. Ilyen volt példának okáért a City Tour és a Fotómaraton is, melyek során érdekes és poénos, de legfőképp kreatív, olykor több napnyi felkészülést is igénylő feladatsort kellett teljesíteniük a sulisoknak. A Koczák csapata volt az egyik, amelyik legjobban teljesített a próbákon és a feladatokon, a másik pedig a Nekünk Nincs csapata, így közöttük szinte holtverseny alakult ki az utolsó nap végére. Nem is csoda, hogy a fiatalok az utolsó megmérettetésen beleadtak minden tőlük telhetőt, azonban a mindent eldöntő Slam Poetry-n a Nekünk Nincs csapatnak végül sikerült egy hajszállal elhúznia a Koczák mellett, ezzel végérvényesen eldöntve, ki lesz az idei diáknapok legjobbja.


VIBE fesztiválbelépőt nyert az első helyezett és nem csak!

A tizenkét csapat közül a dobogó harmadik helyén végzett a Members Only csapata, másodikok lettek a Koczák, míg a diáknapok győztese az összesített pontszámok alapján a Nekünk Nincs nevet viselő csapat lett, akik egy négynapos fesztiválon vehetnek részt Marosvásárhelyen. Azonban nem csak az első helyezett részesült komoly díjban, hanem az ezüstérmes csapat is, kik Kisvárdára, a LeszFesztre, Kelet-Magyarország egyik legnagyobb, legtöbb embert megmozgató eseményére látogathatnak el. A bronzérmes csapatnak sincs oka búslakodásra, ugyanis ők Kolozsváron, egy szabadulószobában tehetik újra próbára rátermettségüket. Bár a többieknek most nem sikerült elhódítani a dobogós helyeket, de mindenkinek hatalmas elismerés jár, hiszen megmutatták, közösen még a legnehezebb feladatokat is könnyűszerrel megoldják.
 

A szervezők ezúton is szeretnének gratulálni és köszönetet mondani minden résztvevő csapatnak, kiket jövőre is visszavárnak, valamint a több mint 30 önkéntes fiatal kitartó munkájáért is köszönet jár, hiszen áldozatos munkájuk nélkül a diáknapok sem zárulhatott volna ekkora sikerrel.
 

A Szatmári Diáknapokat vasárnap este a Dinamó sportpálya melletti Ifjúsági táborban zárták a résztvevők a szervezőkkel és az önkéntesekkel karöltve, itt került sor az eredményhirdetésre is. Majd zárásként, az eredményhirdetést megelőző, feszült várakozással teli percek után jöhetett a jól megérdemelt szórakozás. A helyszínen mindenkinek lehetősége volt ismét kipróbálni azokat a játékokat, amelyek a diáknapok programjában voltak, azonban itt már nem volt kötött a program, így „barátokból ellenfelek és ellenfelekből barátok” mérkőztek meg egymással, természetesen már tét nélkül. Jövőre pedig még több meglepetéssel színesítve térnek majd vissza a Szatmári Diáknapok – ígérik a szervezők.


Az eseményt támogatja a Communitas Alapítvány, az RMDSZ, Szatmárnémeti Városi Tanácsa, a G.M. Zamfirescu Művelődési Központ, illetve a Vibe Fesztivál. További szponzorok: Dobra Wine, M-Sys, Nord Star Autósiskola, Electro Center.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: