2018-07-17 13:14:40• hírek • Bede Emőke

Végeláthatatlan kamionsorok a határátkelőknél

Vörös kód van érvényben a petei határátkelőnél: a politiadefrontiera.ro oldal adatai szerint a kamionoknak akár 120 percet is kell várniuk, mielőtt elhagyják az országot.

Örülhetnek azok a kamionsofőrök, akik épp nem elhagyni készülnek az országot, hanem belépni kívánnak Románia területére. A határrendészet oldalának tanúsága szerint ugyanis Peténél jelenleg 2 óra a várakozási idő, mi több, ebben a pillanatban egyetlen más határátkelőnél sem kell ettől többet várni. A borsi határátkelőnél jelenleg 90 perces, Nagylaknál pedig 100 perces kényszerpihenőt kell tartaniuk a kamionsofőröknek, holott sokukat szoros határidők kötnek, épp ezért hatalmas a feszültség a kilométeres soroknál. A személyautóknak az oldal tanúsága szerint "csak" fél órát kell állniuk, mielőtt elhagyhatnák az országot vagy beléphetnének az állam területére.


Az elmúlt hétvégén egyébként országos szinten 17 százalékkal emelkedett a határon átkelők száma, az átkelési pontok közül azonban egyértelműen a román-magyar oldalon találhatók voltak a legforgalmasabbak. A hétvégén ki- és belépő személyek száma eléri a 750 ezret, ebből 245 ezer ember a román-magyar határon kelt át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: