2019-04-05 10:22:24• hírek • Bede Emőke

Végéhez közeledik a vadászat: az első három napban 59 jogsit függesztettek fel

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) április 1. és 7. között átfogó akciót hirdetett, melynek célja, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik a megengedettnél jóval gyorsabban hajtanak, s ezzel nem csak saját életüket, de mások biztonságát is veszélyeztetik.

A nagyszabású, az egész Európai Unió területére kiterjedő akcióhoz természetesen a Román Rendőrség is csatlakozott. Ennek megfelelően a fentebb említett időszakban, napi nyolc órában vadásszák a gyorshajtókat. Nincs ez másként megyénkben sem, a Szatmár megyei Rendőr-felügyelőség a fokozott ellenőrzéshez mint a 8, radarral ellátott szolgálati járművet üzembe helyezte, de munkába állt a nehézfegyverzetnek számító radarpisztoly is.


A szerdai, Gombáspusztán zajló radarozásra a rendőrség a szatmári sajtó képviselőit is meghívta. A gyakorlati bemutató mellett az is kiderült, hogy az április 1–3. közötti időszakban több mint 250 pénzbírságot osztottak ki a gyorshajtóknak, illetve 59 esetben kiegészítő intézkedésként a sofőrök vezetői engedélyét is felfüggesztették 90 napra.



Nem ez volt mostanában a TISPOL egyetlen akciója mostanában. Március közepén a biztonsági övek használatát ellenőrizték az egész EU területén. Azonban az övet becsatolni és biztonságos sebességgel közlekedni nem csak a fokozott ellenőrzések során kell, hanem az év minden napján, hiszen csak így minimalizálható a fatális kimenetelű balesetek száma.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: