2010-09-16 15:45:04• hírek • Szatmar.ro

Vége az illegális nagybanizásnak

Ezentúl tilos az 1-es számú élelmiszerpiacon (Nagypiacon) a termékek, illetve termények nagybani árusítása.

A Magnólia úti nagybani piac beindításával véget vetnek az 1-es számú élelmiszer piacon történő illegalitásnak - jelentette ki Ilyés Gyula, Szatmárnémeti polgármestere, azon a találkozón, ahol részt vett Radu Giurca prefektus, Adrian Albu alpolgármester, Ioan Cioltean, a Mezőgazdasági Igazgatóság vezetője, illetve Pop Ioan, a Hagyományos és Ökologikus Termékek Szatmári Termelői Szövetségének vezetője.

A találkozón kiértékelték a múlt pénteken Szatmárnémeti új központjában megnyílt hagyományos termékek vásárát is. A prefektus pozitívumként említette meg, hogy a nagy érdeklődésnek köszönhetően már korán elfogytak a vásárosok árui.

Reményét fejtette ki az új, nagybani vásár sikerét illetően is. Péntektől ugyan is a „Nagy piacon" tilos lesz a termékek nagy mennyiségben történő árulása, a vásárra érkező eladókat, viszonteladókat, a Magnólia úti egykori autópiacra fogják ezentúl irányítani.

Amint kiderült, plakátokkal is fel fogják hívni az érintettek figyelmét arra, hogy ezentúl az új vásárhelyre vigyék termékeiket. Ion Cioltean hangsúlyozta, értesíteni fogják a falvak lakóit is a változásról.

A polgármester elmondta, ezzel a lépéssel véget vetnek majd annak az adócsalásnak is, aminek az élvezői eddig az 1-es számú élelmiszerpiac melletti terület tulajdonosai voltak. Az itt eladásra bocsájtott termék helyéért cserébe ugyan is illegálisan fogadtak el eddig pénzt az árusoktól a telektulajdonosok.

Amint Ilyés elmondta, az új piac kulturáltabb környezetet nyújthat úgy a vásárlók, mint az árusok számára, hiszen nagy férőhelyes parkolási lehetőség, illetve fedett asztalok és közvécé fogja vári az oda kilátogatókat.


Az új vásártér megnyitásával vége az illegális nagybanizásnak
Az új vásártér megnyitásával vége az illegális nagybanizásnak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: