2013-01-04 17:48:58• hírek • Kocsis Zoltán

Vége a regisztrációs díjnak, jön a környezetvédelmi bélyeg?

Vége a regisztrációs díjnak, helyét a környezetvédelmi bélyeg veszi át - jelentette ki Victor Ponta miniszterelnök péntek reggel, az aznap esedékes kormányülés előtt. A kormányfő kifejtette, hogy a szennyezőnek fizetnie kell - ám a kormányülés után még nagyobb lett a ... köd.

A kormányülés elején Ponta kijelentette, hogy hamarosan megszűnik az oly sokat vitatott regisztrációs adó, helyét pedig a környezetvédelmi bélyeg veszi át. A cél továbbra is Borbély László korábbi környezetvédelmi miniszter által megfogalmazott „a szennyező fizessen" elv betartása, ám a kormányfő ígérte: a bélyeg értékének kiszámításakor nagyobb figyelmet kap a motor kapacitása valamint a szennyezés mértéke. Ennek következtében a régi autókért (továbbra) is többet kell majd fizetni, mint az újabbakért - mi több, az elektromos és a hibrid autókért lehet, hogy nem is kell fizetni, fejtegette a miniszterelnök.

A több órás kormányülés végén aztán Andrei Zaharescu kormányszóvivő a Hotnews.ro hírportál kérdésére válaszolva szűkszavúan csak annyit mondott: „Semmi sem történt és nem is bocsátkozunk jóslatokba a változtatás időpontját illetően". A kérdésre, hogy mit csináljon az, aki most akar autót venni, az volt a válasz: minden marad a régiben.

Az oly sokat vitatott regisztrációs adót 2011-ben vezette be a kormány, majd a tiltakozások hatására 2012 elején felfüggesztette. Ez azonban csak 2012 december 31-ig tartott - január elsejétől tehát ismét életbe lépett.

Noha korábban Rovana Plumb környezetvédelmi miniszter is úgy nyilatkozott, hogy az első idei kormányülésen megvitatják a kérdést, most már tudjuk, hogy „nem történt semmi".

Csak a köd lett nagyobb...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: