2010-08-30 15:35:49• hírek • Szatmar.ro

Tájékozódási raliverseny Szatmáron

A hétvége ismét az autózás szerelmeseinek kedvez a megyeszékhelyen.

Rangos és rendhagyó autóversenyre kerül sor a hétvégén Szatmárnémetiben, ahol szombaton és vasárnap a tájékozódási és ügyességi rali kelet-európai bajnokságának negyedik futamára kerül sor a Román Autó Klub (ACR) helyi kirendeltségének valamint az Autoclub ISAC Karting rendezésében.

A verseny, amely jelenleg a CEC ORI Cup nevet viseli, immár 14. alkalommal kerül megrendezésre és tizenkét év után tér vissza a szatmári vidékekre Nagybányából, árulta el Seletye Dávid főszervező.

Maga a sportág Cseh-és Lengyelországból származik, a bajnokság pedig öt futamból áll, ebből hármat (kettőt Lengyelországban, egyet Pécsen) már letudtak idén a résztvevők. Szatmárra 20 versenyzőt várnak, a romániai indulók (brailai, temesvári és szatmári) mellett cseh, lengyel, magyar és szlovák pilótákat várnak. A verseny egyik alapszabálya mellesleg, hogy a közutakon a pilótáknak szigorúan be kell tartaniuk az érvényes közlekedési szabályokat.

„A csehektől és a szlovákoktól vettük át ezt a fajta ralizást, náluk igen komoly bajnokság folyik, nem is tudjuk felvenni velük a versenyt" vázolta fel röviden az esélyeket Seletye.


Tájékozódási raliverseny Szatmáron
Tájékozódási raliverseny Szatmáron


Az esemény keretein belül kerül megrendezésre mellesleg a Szamos-Avas Kupa is, amelyen csak romániai versenyzők vehetnek részt. Erre csütörtökig lehet nevezni az ACR székházában vagy e-mailben az acr@acr.ro címen, valamint pénteken 15-18 óra között a Horel Cardinalban. A neevzési díj 100 lej, ez tartalmaz mellesleg két étkezést is.

A futam péntek délután 19.15 órakor rajtol az első ügyességivel az ACR gyakorlópályáján, majd 21.15-től két tájékozódási etapot teljesítenek a pilóták a városban illetve annak környékén. Szombat reggel újabb két tájékozódási futam következik, majd 11-15 óra között a közönség számára leghozzáférhetőbb és leglátványosabb szakaszt rendezik meg, az ügyességit a Transilvania sugárúton tartják meg, ezért szombaton 8-15 óra között le lesz zárva ez a rész a forgalom elől. Ezzel gyakorlatilag véget ér a verseny, a résztvevők programjába ezek után még beiktattak egy gyalogos városnézést is, majd 20.30-tól lesz az ünnepélyes díjkiosztás.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: