2019-04-23 10:44:23• hírek • Szatmár.ro

Vége a magyarországi kamionstopnak: több kilométeres sor áll a határátkelőhelyeknél

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

A húsvéti ünnepekre való tekintettel kamionstopot rendeltek el Magyarország területén a hosszú hétvégére. A korlátozásnak vége, teherautók ezrei indultak kedden Nyugat-Európa irányába.

Az Országos Határrendészeti Felügyelőség közleményben biztosítja a lakosságot és a vállalkozásokat, hogy a torlódás elkerülése érdekében, ahol szükséges, plusz munkaerőt állítanak szolgálatba és a lehetőségekhez mérten további átkelő kapukat nyitnak a teherforgalom résztvevői számára.

 

Figyelembe kell venni azt is – számolnak be a hivatalos közleményben –, hogy a romániai oldal a magyarországiakkal együttműködésben nyithat csak új átkelőpontokat, mert az ellenőrzéshez mind a két részen szükség van a kiegészítő emberekre. Folyamatosan tartják a kapcsolatot ez ügyben, egyeztetnek, és megoldják a problémákat.

 

Hétfő éjszakától, a kamionstop végétől kezdve, Románia és Magyarország határán, a legforgalmasabb csomópontoknál (úgy mint Arad, Nagyvárad és Szatmárnémeti), a román határrendészet megtette a szükséges lépéseket a több ezer tehergépjármű fogadására. Összesen 5200 körüli autóra számítanak, ebből 3800 nyugatra tartó járműre. A romániai „vámosoknak” mintegy 2-5 percre van szüksége az ellenőrzéshez/gépjármű.

 

Az Országos Határrendészeti Felügyelőség azt ajánlja a sofőröknek, aki teheti, ne tartson feltétlen a legközelebbi átkelőhely felé. A nagylaki I-es és II-es, a tornyai, a varsándi, a borsi és a petei pontok közül is választhatnak, akik teherszállítóval szeretnének átkelni.

 

Érdemes azt is megemlítenünk, hogy a katolikus húsvét ideje alatt a Magyarországot Ausztriával összekötő hegyeshalmi átkelőhelyen is óriási torlódás alakult ki. Nem csak a román-magyar határvonalnak akadnak problémái, a nyugat kapuja sem mentes a több kilométeres dugóktól, mikor a vendégmunkások és a külföldi rokonok egyszerre kerekednek fel egy-egy hosszú hétvége vagy ünnep alkalmával.

 

A határátkelőhelyek közelében kialakult torlódások miatt nem csak a határőrök, hanem közúti rendőrök is segítik az autóvezetők dolgát, elkerülő útvonalakat ajánlanak, illetve vigyáznak a közbiztonságra.

 

A határrendészet szeretné felhívni mindazok figyelmét, akik nyugatra tartanak, tervezzék meg az útvonalat időben, hiszen az elkövetkező napok még igen forgalmasnak ígérkeznek. A határátkelőnél tapasztalható várakozási idővel kapcsolatban tájékozódjanak a www.politiadefrontiera.ro oldalon, ahol már nem csak térképen, hanem webkamera felvételen is megtekinthetik a sorban álló tömeget.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: