2018-03-08 09:43:33• hírek • Oszkó Viktória

Vége a képességfelmérőknek, szusszanhatnak egyet a nyolcadikosok

Minden a terveknek megfelelően, a szabályok 100%-os betartásásával történt az elmúlt három napban – mondta Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatónője.

Az igazgatónő március 8-án arról számolt be, hogy a diákok remekül vették az akadályokat és mindent az elvárásoknak megfelelően teljesítettek a vizsgák ideje alatt. Hozzátette, a nyolcadikosoknak ez a képességfelmérő volt az első komolyabb megmérettetésük, ők még nem tudták, mire számítsanak.


“Ezek a gyerekek most először szembesültek egy komoly vizsgahelyzettel, ahol vannak feltételek, amelyek betartása mellett, szigorú ellenőrzés alatt kell teljesíteni a feladatokat. Ilyenkor valamilyen szinten normális, hogy kicsit gyengébbek az eredmények, mint máskor, hiszen nem kellett még ilyen szituációban számot adniuk a tudásukról” – mesélte Pataki Enikő.


A gyerekek az ilyen felmérők során folyamatosan tapasztalják meg, milyen éles helyzetben számot adni a tudásukról, az érettségi vizsgákhoz közeledve egyre magabiztosabban ülnek majd be a vizsgapadokba, ezzel párhuzamosan pedig az elért eredmények is javulni fognak.


A képességfelmérők eredményeit március 16-án teszik majd közzé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: