2012-04-27 15:51:03• hírek • Samsungsport

Vége a Guardiola-érának - hogyan tovább Barcelona?

fotó: fcbarcelona.com
fotó: fcbarcelona.com

Pep Guardiola elhagyja a Barcelonát: ezt a pénteki sajtótájékoztatóján jelentette be. Guardiola távozását az egész spanyol sajtó rebesgette már, pusztán a hivatalos bejelentésre kellett várni. Erre is sor került: a mai sajtótájékoztatón a tréner kijelentette, pihenésre van szüksége.

- A munkám véget ért. Nyugodtan, higgadtan meghoztam azt a döntést, hogy távozom - fogalmazott Guardiola. - Nagyon elfáradtam, a háromnaponkénti meccsekhez rengeteg energia kell. Muszáj pihennem, amire már hosszú ideje nem volt alkalmam.

Guardiola megköszönte a játékosainak a fantasztikus teljesítményeket, és elismerte, már ősz óta gondolkodik a távozáson, de ha akkor megmondja a labdarúgóknak, az katasztrófát okozott volna. Most azonban, hogy a csapat már elvesztette a két legfontosabb sorozatot, bevallhatja, hogy kiégett.

Guardiola 2008-ban vette át a Barcelona gárdáját, és első szezonjában rögtön triplázott: a Barca parádés teljesítménnyel nyerte a spanyol bajnokságot, elhódította a Király-kupát, a római Bajnokok Ligája-döntőben pedig 2-0-ra legyőzte a Manchester Unitedet. Ezt követően 2010-ben és 2011-ben is bajnok lett a Barcelona, és tavaly ismét begyűjtötte a BL-serleget is.

Idén a Guardiola-éra során először - és így utoljára is... - fordul elő, hogy nem a Barca lesz a spanyol bajnok, hacsak a Real Madrid teljesen össze nem omlik az utolsó fordulókban. A Bajnokok Ligája is elúszott, így a Szuperkupát, valamint a klubvilágbajnokságot azért megnyerő katalánoknak a Király-kupa maradt még: a fináléban az Athletic Bilbao lesz az ellenfél.

Guardiola utódja eddigi segítője, Tito Vilanova lesz. A 43 éves szakember, akinek a teljes neve Francisco Vilanova i Bayó ugyanúgy a Barcelona akadémiájának neveltje, ám nem futott be akkora pályafutást, mint elődje: legismertebb csapatai a Celta Vigo és a Mallorca volt. Az egykori középpályást 2007-ben hívta maga mellé Guardiola, akkor még a katalánok második számú csapatát irányították közösen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: