2008-07-29 14:12:06• hírek • Czinzel László

Peking csak ködösít?

pekingA nemzetközi sajtóval ellentétben Peking azt állítja, nincs szmog a városban, csak köd.

A pekingi környezetvédelmi hivatal sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kormány ígéretének megfelelően tiszta lesz a levegő a fővárosban az olimpiai játékok idején. 

Ennek érdekében Pekingből már korábban kiköltöztették az ország egyik legnagyobb acélgyárát és több kokszolót, ideiglenesen vagy véglegesen bezártak több különösen szennyező ipari üzemet. Július 20 óta a pekingi autópark fele közlekedhet, de ha a levegő minősége nem javul, akkor a 90%-ig is kiterjedhet a tiltás.

A kínai hatóságok szerint Peking levegője az elmúlt év 246 napján igenis tisztának volt mondható, de a nyugati sajtó a szmoggal azonosítja a kínai szubtrópusi éghajlatra jellemző nagyfokú, 80-90%-os páratartalmat. A Greenpeace ezzel szemben továbbra is szkeptikus, és azt is nehezményezik, hogy a kínai hatóságok nem, vagy csak nagyon ritkán tesznek közzé mérési adatokat.

Az Ausztrál Olimpiai Bizottság ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy amennyiben a sportolóik, egészségüket szem előtt tartva, nem kívánnak részt venni a játékokon, akkor ők nem is kötelezik erre. A japán delegáció tagjai építőmunkások által is használt védőmaszkot kaptak országuk sportvezetésétől.

szatmar.ro

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: