2016-11-22 07:31:13• hírek • (x)

Védjük kutyánkat a külső és belső parazitáktól

A Hobby Center boltokban mindent megkapsz, amivel megvédheted kutyusod a parazitáktól.

Akármennyire is vigyázunk a hűséges társunkra, akármennyire is óvjuk az egészségét, nehezen lehet elkerülni, hogy valamiféle parazita, élősköző ne keserítse meg az életét - és azzal együtt a gazdi életét is. Mifelénk a leggyakoribb belső paraziták a bélférgek, a külsők pedig a bolha, a kullancs, a tetű és a rüh. Szerencsére mindeniktől meg tudjuk védeni ebünket, csak nagyon oda kell figyelni rájuk.

A kölyökkutyákat elsősorban az orsóféreg szokta kínozni. A lárvák még az anyatejjel is bejuthatnak a kicsi szervezetébe, majd megtelepednek a vékonybélben. Ezért is kiemelkedően fontos a féregtelenítés. Na meg azért, mert a férgek az embert is megbetegíthetik! A folyamatos védekezés ezek ellen tehát nem csak a kutya, hanem a gazdája esetében is kiemelkedően fontos.

A kicsiket is, szüleiket is kínozhatják a bolhák - ezek ellen is van megoldás, sőt, olyan készítmények is vannak, amelyek a külső és a belső élősködőktől is megóvják a kutyát.

A felnőtt ebek esetében is fontos odafigyelni az egészségükre: háromhavonta érdemes féregteleníteni őket és szinte a teljes „szezonban" oda kell figyelnünk a kullancsok-bolhák ténykedésére. A kullancs-csípés ugyanis akár a kis kedvencünk életébe is kerülhet, ha nem vesszük elég gyorsan észre az élősködőt.

Figyelj kutyád egészségére és szerezd be a külső és belső parazitáktól védő biológiai hatású szereket az Exotic-k kft. Szatmárnémetiben található Hobby Center boltjaiban, a Traian sugárút 9. szám, vagy a Ganea utca CG 22-es tömbház címek alatt. Hatalmas a választék, a hozzáértő eladók pedig segítenek, hogy a megfelelő szereket tudd beszerezni, és fejfájást legfennebb az okozzon, hogy nem találod az egyik papucsod!

Hidd el, kutyád hálás lesz a gondoskodásért!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: