2009-11-18 14:18:02• hírek • Gozner Gertrud

Védjük értékeinket!

A gépkocsifeltörések megakadályozása érdekében indított október közepén kampányt a Szatmár Megyei Rendőrség.

Ennek keretén belül a szerdai nap folyamán a járőrök végigjárták a fontosabb városi útvonalakat és figyelmeztető szórólapokat helyeztek el a parkoló autók szélvédőjén. Így jártak a Petőfi utcában, a Transilvania sugárúton, a Károlyi úton és a Milcov utcában állomásozó gépkocsik.

A Marius Muresan rendőrbiztos-helyettes által vezetett akció során a rendőrök benéztek az autókba, és látható helyen felejtett értéktárgyak után kutattak. Ha ilyesmit észleltek, azon kívül, hogy figyelmeztető cetlit hagytak a helyszínen, le is fényképezték az illető gépkocsit, és a lopásra figyelmeztető felhívást postán is kiküldik a jármű tulajdonosának.

A november 25-ig tartó kampány célja, hogy figyelmeztesse az autósokat a kocsifeltörések gyakoriságára, és arra, hogy látható helyen felejtett értéktárgyaikkal ne vigyék kísértésbe a bűnözőket. A rendőrség statisztikai szerint az utcai bűncselekmények 68 százalékát az autófeltörések teszik ki. Az elkövetők nagy része 18 és 22 év közötti fiatal, akik főleg munkanélküliek avagy még diákok. A leveszélyeztetettebb gépkocsiknak a Daciák számítanak, mivel többségükben nincs riasztó berendezés, és az ajtajaik is könnyen nyílnak.

A tolvajok figyelmét a felügyelet nélkül hagyott GPS-ek, radar-detektorok, kézitáskák, mobiltelefonok és egyéb értéktárgyak keltik fel. Havonta átlagosan tíz autót törnek fel Szatmárnémetiben.



Szórólapokat helyeztek el a veszélyeztett gépkocsik szélvédőjén



A gépkocsifeltörések ellen indított kampány november 25-ig tart


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: