2010-09-05 14:38:06• hírek • Szatmar.ro

Védik az egészségügyi dolgozókat

Az egészségügyi személyzetet védő törvénymódosító javaslatot nyújt be Cseke Attila egészségügyi miniszter, ennek értelmében a bántalmazóknak több évig terjedő börtönbüntetéseket kell letölteniük.

Cseke Attila egészségügyi miniszter keményebb büntetéseket kér a munkáját végző egészségügyi személyzet bántalmazásakor. A javaslat értelmében, az egészségügyben dolgozók (orvosok, asszisztensek, mentőautó-vezetők vagy bármilyen más egészségügyi alkalmazottak) bántalmazása munkavégzés közben hatósággal szembeni erőszaknak minősülne és ugyanolyan besorolást érdemelne, mint a köztisztviselők bántalmazása.
Az Igazságügyi Minisztériumhoz és a Képviselőház jogi bizottságához elküldött javaslat tartalmazza a szaktárca módosító indítványát a perek lefolyásának gyorsítását célzó törvénytervezethez.

„Nagyon sok az agresszió mostanában a kórházakban, a mentőautókban. És ha valaki ma megüt egy munkáját végző orvost vagy ápolót, 3 hónaptól 2 évig terjedő szabadságvesztésre ítélhető vagy megúszhatja pénzbüntetéssel. Mi azt javasoltuk, hogy a büntetések legyenek azonosak azzal, amit a köztisztviselők bántalmazásáért alkalmaznak. Az ilyen esetekben 6 hónap és 3 év közötti szabadságvesztésre ítélik a bántalmazót. Sőt, javasoltuk, hogy a felek megegyezése, kibékülése ne zárja ki a büntetőjogi felelősségre vonást" - nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter.

A fenyegetést 6 hónaptól 2 évig terjedő börtönnel büntetnék a mostani 3 hónaptól 1 évig terjedő helyett. Testi sértésért 6 hónaptól 6 év (6 hónap 5 év helyett), súlyos testi sértésért 3 hónaptól 12 év járna (2 hónap - 7 év helyett) - áll a módosító javaslatban.
A Képviselőházban benyújtott törvénytervezetet az Igazságügyi Minisztérium dolgozta ki a perek lefolyásának felgyorsítására.


Az új törvény a dolgozóat védené
Az új törvény a dolgozóat védené


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: