2009-03-27 17:54:50• hírek • Parajdi Andrea

Védik a megyei rangú utakat

A Megyei Tanács mérlege folyamatosan ellenőrzi a megyei utakon közlekedő nehéz rakományt szállító gépjárműveket. A megengedettnél nagyobb súllyal ellátott gépjárművek vezetőit komoly pénzbüntetésekkel szankcionálják.

A Megyei Tanács pénteki ülésén meghatározta azokat az illetékeket, amelyet minden szállítónak ki kell fizetnie, ha túllépi a megengedett vagyis a 24 tonnás súlymértéket. Túlsúly esetén a szállítóknak lehetőségük van engedélyt kérni a megyei utak használatára, amelynek az értéke az országos utakra meghatározott illetékdíjakat követi.

Mivel az országos utakon folyamatosak az ellenőrzések az tapasztalható, hogy a szállító cégek előszeretettel használják a megyei utakat. A Szatmár Megyei Tanács is szigorú ellenőrzésekbe kezdett, hiszen a megyei utak összetételüket tekintve maximum 24 tonnás bíróképességgel rendelkeznek. Azok a gépjárművek, amelyek ennél súlyosabb rakománnyal közlekednek jelentős károkat okoznak az útfelületen.

Mint kiderült a Megyei tanácsnak jelenleg húsz olyan bírósági pere van folyamatban, amelyeket a kiszabott büntetések következtében indítottak el. - Ezen a héten is két ügyet megnyertünk, kétség kívül a többi perből is győztesként kerülünk ki, hiszen az érvényben lévő törvények minket igazolnak - mondja Csehi Árpád tanácselnök, aki mindenképpen meg szeretné óvni a felújított utakat a mihamarabb gödrösödéstől.

Azt a pénzösszeget ami a büntetésekből, és a kiadott engedélyekből befolyik útkarbantartásokra hasznosítják majd, valamint egy új mérleg megvásárlását is szorgalmazzák, ezáltal ugyanis hatékonyabb ellenőrzési folyamat vehetné kezdetét.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: