2010-10-27 10:01:48• hírek • MTI

Hunyadon is forgatják a Szellemlovas 2-t

A vajdahunyadi vár is forgatási helyszíne lesz a Szellemlovas 2 című amerikai filmnek, amelynek főszerepét Nicolas Cage alakítja.

A filmet november elsején kezdik forgatni Romániában, kezdetben a dél-erdélyi Szeben megyében. A vajdahunyadi vár vezetősége szerint nagy valószínűség szerint néhány jelenetet a filmből a vajdahunyadi várban is forgatnak majd.

Nicolae Ceriser, a várban működő múzeum igazgatója a Mediafax román hírügynökségnek elmondta, hogy jelenleg tárgyalásokat folytatnak a kastély bérlési feltételeiről. Hozzátette, hogy a forgatás miatt novemberben két napig várhatóan zárva lesz a látogatók előtt. Rámutatott: az eddigi tárgyalások szerint a vár belsejében és a főkapunál lévő hídon forgatnak majd jeleneteket.

Az Oscar-díjas színész, Nicolas Cage már Romániában van, ahol korábban részt vett karitatív akciókban.
Vajdahunyad vára a XIII. században épült, gótikus stílusban. Az uradalmat a kastéllyal együtt Zsigmond király katonai érdemeiért adományozta Hunyadi János atyjának, Vajknak.

Hunyadi János az 1440-es években kezdte el a családi birtokközpont, Vajdahunyad kiépítését. A várban élt felesége, Szilágyi Erzsébet is. A műemlék belső tereiben jelenleg történelmi, régészeti és néprajzi tárgyakat állítanak ki.


A Szellemlovas - a visszatérésben Románia is szerepel
A Szellemlovas - a visszatérésben Románia is szerepel



Az első rész trailere

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: