2020-04-03 14:36:00• hírek • Közlemény

Védelmet nyújt a város hajléktalanjainak a polgármesteri hivatal

A koronavírus terjedését megelőző intézkedések betartása érdekében a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szociális Igazgatóság által újabb helyiségeket alakított ki hajléktalanok ellátására és elszállásolására. 

A 60 személy befogadására alkalmas Felnőtt Sürgősségi Szociális Központ (hajléktalanszálló) mellett, a Mircesti Sétányon található “Alter Ego” Multifunkcionális Központban alakított ki további két termet a hajléktalanok elszállásolása érdekében a szociális igazgatóság. A két hálóterem 25 személy befogadására alkalmas.

A személyek közötti távolságok betartása érdekében a hajléktalanszálló lakóinak egy része átcsoportosul az újonnan kialakított hálótermekbe, ugyanakkor olyan személyeket is ellátnak itt, akik eddig nem éltek a hajléktalanszálló lehetőségével. 

Az ide látogató személyeket tisztességes körülmények között fogadják, ételt kapnak viszont kötelességük betartani a személyes higiénia alapszabályait és kötelesek elszigetelten maradni a kialakított termekben. Egészségügyi állapotukat felmérik, és megfigyelés alatt tartják, minden intézkedésüket alárendelve a koronavírus terjedésének megfékezésére. 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal a Szatmárnémeti Szociális Igazgatósággal közösen köszönetet mond a Caritas szatmárnémeti szervezetének önkénteseinek, a Szatmárnémeti Máltai Szeretetszolgálatnak, az ‘Egy meleg ebéd’ Egyesületnek, a Vöröskeresztnek és a Szatmári Barátság Egyesületnek a hajléktalanok ellátásában és ápolásában végzett önzetlen munkájukért.

Ugyanakkor kérik a lakosságot, amennyiben az utcákon hajléktalanokat látnak, értesítsék a hatóságokat a 0361-919-es számon.


Tájékoztat a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal sajtóosztályaHozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: