2016-04-18 15:56:06• hírek • Szatmár.ro

Vedd és olvasd!

Tizenhét csapat mérkőzött meg az első alkalommal rendezett bibliaismereti vetélkedőn.

Kaplonyban, a művelődési házban tartották azt a bibliaismereti vetélkedőt, amelyet a Szatmári Római Katolikus Püspökséghez tartozó Egyházmegyei Tanfelügyelőség szervezett tanulók számára április 16-án, szombaton. A "Vedd és olvasd" mottóval hirdetett megmérettetésre ötfős csapatokban lehetett jelentkezni két kategóriában: V-VI. és VII-VIII. osztályosok.

A verseny két fordulóban zajlott, délelőtt szentírási történetek alapos ismeretéről tehettek tanúbizonyságot komoly és játékos feladatok segítségével, délután pedig bemutattak egy dramatizált történetet a Bibliából. A két forduló közötti szünetben arra is jutott idő, hogy a gyerekek meglátogassák a ferences rendházat és a kriptát.

Az első alkalommal szervezett bibliaismereti próbán a versengő tizenhét csapatból kiemelkedtek a legügyesebbek, akiket díjaztak is: az V-VI. osztályosok között első lett a Nagykárolyi Elméleti Líceum "Evangélisták + Éva" csapata, második a kálmándi "Hírnökök" csapata, harmadik pedig a kaplonyi "Reménykedők" csapata. A VII-VIII. osztályosok között első lett a kálmándi "Remény" csapat, második a Kalazanczi Szent József Római Katolikus Teológiai Líceum "Hitőrzők" nevű csapata, harmadik pedig ugyanazon iskola "Misszionáriusok" csapata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: