2017-12-07 22:42:26• hírek • Kocsis Zoltán

Vécsei gólja a FCSB csoportelsőségébe került

Rendkívül indiszponált teljesítményével a FCSB elbukta nem csak a Lugano elleni meccset, de a csoport első helyét is az Európa Liga csoportküzdelmeinek utolsó játéknapján. A vendégeknél végig a pályán volt Vécsei Bálint, mi több, a magyar válogatott középpályás góllal vette ki a részét csapata sikerében.

Noha azzal a tudattal lépett pályára a Lugano ellen, hogy győzelemre van szüksége a biztos csoportelsőséghez, a FCSB kezdőcsapatában mégis több olyan játékos is szerepet kapott, akik a bajnokságban kevesebbet játszanak. A találkozó pedig rémálomszerűen kezdődött számukra, hisz a 3. percben a védelem által kifejelt labdát Fabio Daprela 25 méterről védhetetlenül zúdította a kapuba (0-1). A vezetés megszerzése után a Lugano még inkább védekezésre rendezkedett be, ebből próbált kontrákat indítani. Mégiscsak ők Svájc olaszai…

Miközben a FCSB két alkalommal is büntetőt reklamált, mindössze Catalin Golofca lövése tette próbára David da Costa kapust. Egyértelműen a Lugano játszott tudatosabb, szervezettebb futballt, a 32. percben pedig meg is duplázta előnyét, amikor Vécsei Bálint fordult be Ionut Larie mellett és vágta a labdát 11 méterről védhetetlenül a kapuba. A mindössze 18 éves Andrei Vlad ennél a lövésnél is tehetetlen volt, nem úgy két perccel később, amikor bravúrral akadályozta meg, hogy Mattia Bottani háromra növelje a Lugano előnyét.

A méltán elégedetlen Nicolae Dica már a 42. percben cserére szánta el magát, a rendkívül indiszponált William de Amorim helyére Harlem Gnohere állt be. Mindez szerkezeti váltást is jelentett, a francia beállta előtt ugyanis nem volt vérbeli csatár a FCSB csapatában…

Sokkal veszélyesebb ezzel sem lett a hazaiak játéka, a 60. percben azonban Gnohere megpattanó lövése után a labda mégis utat talált magának a kapuba (1-2). A folytatásban jelentős nyomást gyakorolt a FCSB, de gólhelyzetig nem jutottak el és elmaradtak a szünet előtti veszélyes luganói kontrák is. Az eseménytelen unalomba fulladt második félidőt Gnohere lövése zárta a 91. percben, ám de Costa elvetődve védeni tudott.

Mivel a Plzen 2-0-ra tudott nyerni Beer Shevában (a hazaiaknál Korhut Mihály végig a pályán volt), így végül a csehek végeztek a G csoport élén 12 ponttal, a FCSB lett a második 10 ponttal, a Lugano a harmadik 9 egységgel és a Beer Sheva a negyedik 4 ponttal.

A következő szakasz sorsolására december 11-én, a svájci Nyonban kerül sor. 

A KIESÉSES SZAKASZBAN RÉSZTVEVŐ CSAPATOK
Csoportelsők: 
Villarreal (spanyol), Dinamo Kijev (ukrán), Sporting Braga (portugál), AC Milan (olasz), Atalanta (olasz), Lokomotiv Moszkva (orosz), Viktoria Plzen (cseh), Arsenal (angol), Red Bull Salzburg (osztrák), Athletic Bilbao (spanyol), Lazio (olasz), Zenit (orosz)
Másodikok: Asztana (kazah), Partizan Beograd (szerb), Ludogorec (bolgár), AEK Athén (görög), Lyon (francia), FC Köbenhavn (dán), FCSB (román), Crvena zvezda (szerb), Marseille (francia), 
Östersund (svéd), Nice (francia), Real Sociedad (spanyol)
A Bajnokok Ligájából csatlakoznak: CSZKA Moszkva (orosz), Celtic (skót), Atlético Madrid (spanyol), Sporting CP (portugál), Szpartak Moszkva (orosz), Napoli (olasz), RB Leipzig (német), Borussia Dortmund (német)

Kiemeltek: Villarreal (spanyol), Dinamo Kijev (ukrán), Sporting Braga (portugál), AC Milan (olasz), Atalanta (olasz), Lokomotiv Moszkva (orosz), Viktoria Plzen (cseh), Arsenal (angol), Red Bull Salzburg (osztrák), Athletic Bilbao (spanyol), Lazio (olasz), Zenit (orosz), CSZKA Moszkva (orosz), Atlético Madrid (spanyol), RB Leipzig (német), Sporting CP (portugál)
Nem kiemeltek: Asztana (kazah), Partizan Beograd (szerb), Ludogorec (bolgár), AEK Athén (görög), Lyon (francia), FC Köbenhavn (dán), FCSB (román), Crvena zvezda (szerb), Marseille (francia), Östersund (svéd), Nice (francia), Real Sociedad (spanyol), Napoli (olasz), Szpartak Moszkva (orosz), Celtic (skót), Borussia Dortmund (német)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: