2020-06-11 08:21:51• hírek • közlemény

Vasvonó – a Szépművészeti Múzeum udvarán

június 12

Június 12-én 19 órától a Szépművészeti Múzeum udvarán lesz látható a Vasvonó című stúdióelőadás. A 2018. áprilisában bemutatott előadás röviden: két ember a színdpadon és egy történet - színész és zenész, szöveg és zene váltják, kísérik, befejezik egymás elkezdett mondatát. Az előadás alapjául Dragomán György novellapárja, a Vasvonó és a Menedék szolgált.

A produkcióban Frumen Gergő főszereplő-rendező, a Harag György Társulat színésze és Székely Alpár, a Dinu Lipatti Filharmónia hegedűse arra tesznek kísérletet, hogy a szöveg és a zene fúzióján át meséljék el a hegedűművésznek szánt fiú történetét.


„Hajnalban, amikor kiráz az ágyból, Apám azt mondja, hogy tudja, hogy fáradt vagyok, tudja, hogy alig állok már a lábamon, de nincs mit csinálni, muszáj gyakorolni, minden percet, minden pillanatot ki kell használni, mert nincsen már sok időm: egy hónap nem sok, és itt lesz a tizenharmadik születésnapom, és akkor el fog jönni a Fekete Hegedűs, hogy levizsgáztasson, úgyhogy addig egyfolytában gyakorolni kell, addig, amikor nem alszunk, akkor gyakorlunk, muszáj, mert nem akarja, hogy én is úgy járjak, ahogy ő járt.”


A komolyzene és a színház kedvelőinek egyaránt ajánlott előadásra jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17 óra között, illetve az előadás előtt egy órával a helyszínen. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: