2015-06-18 16:31:06• hírek • Kocsis Zoltán

Vasúti fuvarozás a környezetvédelemért

„Minket nem érdekel a környezetvédelem, csak a bevétel", hangzott el azon a környezetbarát szállítást promováló bemutatón, amelyet a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség szervezett csütörtökön a Zöld Házban. Az esemény célja a vasúti fuvarozási lehetőség megismertetése volt.

Tanulmányok igazolják ugyanis, hogy a légtérben található széndioxid 80-90%-a a személygépkocsik és a kamionok kipufogógázaiból származik, vezette fel a bemutatót Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója. Szintén tanulmányok igazolják, hogy a vasúti fuvarozás négyszer kevesebb energiát emészt fel, mint a közúti. Az igazgató egy ausztriai példáról is beszámolt, amely esetében a vasúti fuvarozásra való áttérés 93%-kal csökkentette a nitrogénkibocsátást.

Arról nem is beszélve, hogy a vasúti szállítás biztonságosabb, nem terheli a forgalmat és nem teszi tönkre az úttestet sem - sorolta a további előnyöket Békéssy.

Az eseményen, melyen több jelentős Szatmár megyei vállalat vezetőije vagy képviselője is részt vett, a vasúti és légi szállítás előnyeit felvázolva Herdon László vezérigazgató mutatta be a Saigo Logistic kft. tevékenységét. A cég nyerte el a Debreceni Repülőtér áruszállítási tevékenységének üzemeltetését, emellett pedig jelentős vasúti kapacitással is rendelkezik.

A bemutató végén több cég is érdeklődésének adott hangot - mert a bevétel növelése járhat a környezet védelmének fokozásával is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: