2015-02-01 17:17:10• hírek • Kocsis Zoltán

Vasúti baleset Szatmár megyében – gázt szállító vagonok csúsztak ki

Fotónk illusztráció
Fotónk illusztráció

Akár súlyos következményekkel is járhatott volna az a vasúti baleset, ami vasárnap kora délután történt Szatmár megyében, amikor két, gázt szállító vagon lecsúszott a sínekről. A csendőrség azonnal elzárta a környéket, a szakemberek szerint nem áll fenn robbanásveszély.

Az üzemanyaggal súlyosan megpakolt tehervonat körülbelül egy órával dél után közeledett a halmi vasútállomás felé, amikor egyelőre ismeretlen okból kifolyólag két vagon lecsúszott a sínekről. A 21 vagont számláló szerelvény manőverezett az állomásban, ezért a kis sebességnek köszönhetően nem borultak fel a vagonok.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek felügyelőségének szakemberei villámgyorsan a helyszínre értek, felkészülve esetleges robbanásra, tűzoltásra. Szerencsére azonban erre nem került sor, mert a vagonban lévő gáz nem szivárgott ki, így a robbanásveszély egy pillanatig sem állt fenn, erősítette meg Aurel Ulici sajtószóvivő.

Ennek ellenére a csendőrség biztonsági okokból lezárta a területet, megakadályozva, hogy bárki megközelíthesse a baleset helyszínét. A mentési munkálatokat a helyszínen felügyelte Altfatter Tamás alprefektus is.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, a vagonokat pedig speciális daru segítségével helyezik majd vissza a sínekre.

Szakemberek egyelőre vizsgálják a baleset okát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: