2019-10-18 13:47:08• hírek • Bede Emőke

Vasúti átkelőknél tartott ellenőrzést a rendőrség

Október 17-én a szatmári rendőrök is csatlakoztak ahhoz az országos akcióhoz, mely ez alkalommal kifejezetten a vasúti átkelők közelében bekövetkező balesetek megelőzésére irányult – tájékoztatta híroldalunkat a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője.

A hat órás ellenőrzés során nem kevesebb mint 35 rendőr volt jelent a sorompóval, jelzőlámpával vagy épp csak egy közlekedési táblával jelzett átkelőknél. A leltárkészítés során följegyezték mindazokat a hiányosságokat, melyek akár balesethez is vezethetnek, és ezeket rövid időn belül továbbítani fogják azt a biztonságéért felelős szerveknek.


Ugyanakkor a rendőrség szóvivője azt is elárulta, hogy a sofőrök szabálytalankodásai felett sem hunytak szemet, mi több, több mint 40 helyszíni bírságot szabtak ki összesen 22 ezer lej értékben. 29 esetben azért kellett szankciót kiróniuk az autósokra, mert azok nem tartották be a vasúti átjárónál érvényes közlekedési szabályokat. Öten azonban annyira pechesek voltak, hogy nem csak pénzbírságot kaptak, de vezetői engedélyüket is felfüggesztették egy időre.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: