2016-04-09 12:12:59• hírek • Szatmár.ro

Vastapssal jutalmazták az operettgála fellépőit

A pénteken Szatmárnémetiben tartott fellépéssel vette kezdetét a Hungaroperett második erdélyi turnéja.

Nagy izgalommal várták a szatmárnémeti operettrajongók a Hungaroperett sztárjainak pénteki fellépését. De nem csak Szatmárnémetiből, hanem a környező településekről, sőt Csengerből is érkeztek nézők, akik a felhőtlen kikapcsolódás reményében jegyet váltottak az erdélyi turné első állomására. Nem is csalódtak, hiszen Koján Katalin  primadonna, Szegő Adrienn szubrett, Kollár Péter Erik táncos komikus és Zajzon Csaba bonviván, na meg a táncosok produkciója fantasztikus volt.

A programban a legismertebb operettslágerek szerepeltek, a művészek énekeltek a Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből, a Víg Özvegyből, a Mágnás Miskából, a Mária főhadnagyból, a Denevérből, a Bajadérból és a sort még hosszan folytathatnánk.

A kitűnő hangi adottságokkal rendelkező fellépők produkciója nagyon látványos is volt: a táncosok alkalmanként lélegzetelállító koreográfiát mutattak be, a művészek rendszeresen új jelmezbe bújtak - több mint háromszáz jelmezt használtak fel a művészek az előadás két felvonása alatt.

Az operettgálán jelen volt Kereskényi Gábor is, a Szatmárnémeti RMDSZ polgármesterjelöltje, aki a szünetet követően szólt a közönséghez. „Rendkívül megtisztelő, hogy második erdélyi turnéjuk nyitóállomásaként Szatmárnémetit választották, azt a várost, ahol a magyar kulturális értékek szeretetének vitathatatlan hagyománya van. És erre mindannyian büszkék is vagyunk. Ezt a büszkeséget nem mellveregetéssel, sem pedig hangzatos szlogenekkel bizonyítjuk évről évre, hanem azzal az elhivatottsággal, azzal a kiállással, amellyel a szatmáriak a szatmári magyar színház, a filharmónia, a Partiumi Magyar Napok, a Családi Hétvége,  vagy akár a néphagyományokat művelő civilek mellett vastapssal és határozott jelenléttel folyamatosan ott vannak. Ott vannak akkor is, amikor nehéz magyarnak és nem jó szatmárinak lenni, de ott lesznek akkor is, amikor ez a helyzet megváltozik, amikor ezen a helyzeten és a város sorsán változtat majd a szatmári magyarság” - mondta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: