2019-03-19 06:31:35• hírek • közlemény

Vastaps kíséri Hippolytot

Debrecenben, Nagyváradon és Nagybányán is vendégszerepelt a társulat a Hippolyt a lakáj című zenés vígjátékkal.

Amerre csak jár, jó kedv és hangos taps kíséri a Harag György Társulat Hippolyt, a lakáj című előadását. Az elmúlt időszakban pedig igen sok helyszínen vendégszerepelt a társulat a nagy népszerűségnek örvendő előadással. Ezt Tasnádon, Nagykárolyban és Nagybányán a Harag György Társulat bérletével láthatta a nagyérdemű, Nagyváradra bérletcserében jutott el az előadás – a tervek szerint pedig még lesznek további előadások is a bihari megyekészhelyen, a Szigligeti Színház színpadán.


Március 14-én és 16-án Debrecenben, a Csokonai Nemzeti Színházban követhette figyelemmel a nagyérdemű, hogyan borítja fel a nyugalmat a frissen alkalmazott lakáj a Schneider család villájában. A debreceni előadásra – akárcsak az otthon játszott bérletszünetes előadásokra – villámgyorsan elfogytak a jegyek, a patinás színházépület nézőtere teljesen megtelt a műfaj szerelmeseivel.


A székhelyen kívül játszott Hippolyt, a lakáj című előadások sora hamarosan folytatódik: május hónapban Budapesten, a József Attila Színházban lesz látható.Schneider Mátyás fuvarozó meglepő gyorsasággal gazdag és sikeres lesz, életét viszont megkeseríti a felesége által szerződtetett grófi lakáj - mert mostanság a lakáj a divat. Schneider lányát, Terkát egy jó családból származó férfihoz, Makács úrhoz akarja hozzáadni az mama, ám arra ő sem számít, hogy a lánya szívét lassacskán egy inkognitóban náluk dolgozó elszegényedett nemesi sarj hódíja meg. A helyzetet pedig tovább bonyolítja Mimi, a lokáltáncosnő megjelenése. Az arisztokrata családoknál szolgáló komornyik bevezetése „újgazdagék” háztartásába számos nevettető helyzetre ad alkalmat.


Az előadás szereplői: Gaál Gyula, Nagy Orbán, Moldován Blanka, Bogár Barbara, Bodea Tibor, Péter Attila Zsolt, Diószegi Attila, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes és Orbán Zsolt. Rendezője Bessenyei Gedő István, társrendezője pedig Bordás Attila. A produkció díszlettervezői Fornvald Gréti és Cristian Gătina, jelmeztervezője Szabó Anna, zenei vezetője és zenekarvezetője Manfrédi Annamária, koreográfusai Gabriela Tănase és Bordás Attila, rendezőasszisztense Poszet Nándor, ügyelője és súgója Varga Katalin.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: