2015-12-21 13:07:39• hírek • Kocsis Zoltán

Vastaps és állva ünneplő közönség Nagy Norbert jótékonysági koncertjén

Hatalmas sikert aratott Nagy Norbert operaénekes és a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum Canticum kórusának vasárnap délutáni jótékonysági koncertje Szatmárnémetiben, a Szakszervezetek Művelődi Házának nagytermében. A mintegy másfél órás előadást, amelyet hasonlóan színvonalas produkciót bemutató vendégek tettek színesebbé, vastapssal, állva ünnepelve köszönte meg a szép számú közönség.

A szocreál épület betonjának hidegét a karácsony melege pillanatokon belül háttérbe szorította. Az előadóterem zsúfolásig megtelt vendégekkel, a gyerekek nyitányként több száz szempár előtt díszíthették fel a színpad karácsonyfáját.

Óriási szeretet fogadta Nagy Norbert operaénekest és a Canticum kórus fiataljait is, akik aztán remek produkciókkal hálálták ezt meg. A másfél óra alatt többször is vastapsot kaptak a Passion4Salsa tánciskola táncosai is, de harsány tapsvihart váltott ki Varga Erzsébet balettelőadása is.

Az est egyik legmeghatóbb pillanata volt, amikor az Olaszországban mesterizett és az itáliai operákban - Parma, Milánó, Bologna - rendszeres fellépőnek számító Nagy Norbert duettet énekelt hugával, Nagy Blankával. Aki mindössze nyolc éves.

Azt csak a kiváltságosok (értsd, a közel ülők) láthatták, miként ragyogott mosolyuk, hogyan csillogtak szemeik a Canticum kórus tagjainak: a Johann Ettinger gyerekeinek életre szóló élmény volt ekkora közönség előtt, nemzetközi szinten ismert művész oldalán fellépni.

Remélhetőleg ragyogó mosollyal és csillogó szempárral fogadhatja majd szeretteit Ádámka is újabb műtétje(i) után, a My Christmas koncertnek a célja ugyanis nem volt más, minthogy segítséget nyújtson az immár négyszer is megműtött szatmári kisfiúnak. Ádámka veleszületett rendellenessége sajnos további műtéti beavatkozás(oka)t követel...

A Be Active Egyesület által szervezett, a Draxlmaier támogatásával létrejött koncert bevételeiből további hét családnak igyekeznek szebb karácsonyt varázsolni a szervezők, de a támogatásból jut a nagykárolyi Irgalmas Nővérek Központjának is.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: