2020-02-19 08:34:24• hírek • Agerpres/Szatmár.ro

Vaskos bírságot kapott a fogyasztóvédőktől a CFR

Illusztráció
Illusztráció

Csaknem 600 ezer lejre bírságolta meg a fogyasztóvédelem a román vasúttársaságot – írja az Agerpres hírügynökség.

Összesen 578 ezer lej értékben rótt ki bírságot az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság (ANPC) a Román Vasúttársaság (CFR) személyszállító és infrastruktúra-karbantartással foglalkozó részlegére a vasútállomásokon észlelt hiányosságok és a szállítási körülmények miatt – nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek az ANPC vezérigazgatója.

Paul Anghel szerint a két vállalat összesen 69 bírságot és 36 figyelmeztetést is kapott.

A fogyasztóvédelem igazgatója azt mondta, az elmúlt év folyamán csak Bukarestben több mint 100 panasz érkezett az ANPC-hez a vasúti személyszállítással és a fővárosi vasútállomásokon uralkodó állapotokkal kapcsolatban. A legtöbben a szerelvények késése és a jegyárváltozások miatt tettek panaszt.

"A román fogyasztó nem a higiéniai körülményeket rója fel elsősorban, inkább a késések, a jegyárváltozások, a törölt járatok vagy a szerelvények sebessége miatt nyújt be panaszt. A vasútállomások kapcsán általában a közélelmezést érintő panaszok érkeznek" – tette hozzá.

A fogyasztóvédelmi felügyelők február 6-án és 7-én vették górcső alá országszerte a vasúti személyszállítási körülményeket, illetve a vasútállomások környékén található közélelmezési egységek szolgáltatásait. Az ellenőrzések nyomán 205 bírságot róttak ki, összesen 1 213 500 lej értékben, 167 esetben pedig figyelmeztettek. Emellett végleg leállították 284 kilogrammnyi élelmiszer árusítását.

A legsúlyosabb problémákat a Mehedinţi, a Călăraşi, a Giurgiu és a Ialomiţa megyei állomásoknál észlelték, ugyanakkor a Fehér, a Szeben és a Bihar megyei vasútállomások vannak a legjobb állapotban – állapították meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: