2010-06-30 14:16:36• hírek • Gázsa Zsolt

Hátfájás a terhesség időszakában

1. Üljünk le. Az ácsorgás csak erősíti a fájdalmat. Ha kényelmetlenül hosszú ideig kell állnunk, az egyik lábunkat tegyük fel egy dobozra vagy néhány egymásra rakott könyvre.

2. Szakítsunk időt a fekvő helyzetben való pihenésre, amilyen gyakran csak lehet. Tekintsük szinte kötelességnek.

3. Milyen cipőt viseljünk? A hátfájás szempontjából az alacsony sarkú megfelelőbb, mint a teljesen lapos.

4. Lehetőleg ne menjünk bevásárolni, de ha elkerülhetetlen, más cipelje helyettünk a szatyrokat. Kerülnünk kell a nehéz súlyok emelését. Amennyiben mégis kell, behajlított térddel tegyük, így a hát lehetőleg egyenes marad. Enyhén behajlított terpeszállásban álljunk a felemelendő tárgy elé, és mindkét karunkra egyenletes legyen a súlyelosztás. Ne nyújtózkodjunk fel magas polcokra nehéz tárgyakért.

5. A hátat jól megtámasztó széket keressünk. Irodában, számítógép mellett dolgozó nők számára elengedhetetlen a kényelmes háttámlás szék. Nem lehet kicserélni? Vigyünk magunkkal egy párnát, és helyezzük támasztékként a derék mögé.

6. Ne aludjunk a hátunkon. Feküdjünk inkább oldalt, és helyezzünk egy párnát a két térd közzé. Túlságosan puha matrac is hátfájást okozhat.

7. Jelentkezzünk be hátmasszázsra. A rendszeres és alapos masszírozás szinte kötelező egészen a szülésig.

8. Álljunk egyenesen, és ügyeljünk testtartásunkra. A pocak általi elülső túlsúllyal teljesen természetes, hogy legszívesebben még előrébb tolnánk a csípőt, enyhén hátradőlve. Eresszük le és húzzuk hátra a vállakat. Fenék behúzva, mellkas és bordák felemelve.

9. Alvás vagy fekvés után csak lassan keljünk fel. Forduljunk oldalra, kar- és combizmaink segítségével húzzuk fel magunkat.

Forrás: Maryann Brinley és Dr. Howard Berk: The Everything Pregnancy Book

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: