2008-11-16 14:30:27• hírek • Szatmár.ro

Vásárolt is kampányolt is

Nehezített körülmények között kampányolt szombat reggel a szatmárnémeti Kispiacon Erdei D. István, az RMDSZ Szatmár megyei képviselőjelöltje.

Az ötös körzet magyar jelöltjének nemcsak a választókat kellett meggyőződnie arról, hogy érdemes rá szavazniuk november 30-án, de - feleségétől kapott lista alapján -, be is kellett vásárolnia. A piaci körút végeztével egy kiló alma, egy köteg murok-petrezselyem, paradicsom, meg pár fej hagyma lapult a kosárban, a megfogyatkozott számú kampánynaptár és - golyóstoll mellett.

Egy külön kis zsákban nyolc kiló krumpli is bekerült a csomagtartóba. Állítólag paprika is kellett volna, de Erdei azt nem talált, hiába erősítette csapatát két önkéntes és Csehi Árpád megyei RMDSZ-elnök is. Ám később kiderült a piacon két helyen is lehetett kapni paprikát, pirosat is, zöldet is!

- Tudom mit kell vásárolni, hiszen gyakran jövök ki a piacra - mondta el Erdei -, úgyhogy nem volt szokatlan feladat a bevásárlás. Nem volt szokatlan az sem, hogy sokan szólítottak meg, hogy sok emberrel kellett szóba állnom, hiszen nem zárkózom el a párbeszédtől akkor sem, ha éppen nem kampányolok.

Erdei vásárlók és eladók problémáját egyaránt meghallgatta, megpróbált pozitív töltetet adni az embereknek. Szerinte nem kell mindig a dolgok rossz oldalát nézni, az optimizmus sokat lendít előre a hétköznapok megoldanivalóján. Többeknek is hangsúlyozta: nagyon fontos dolog a szavazás és még fontosabb az, hogy november 30-án minél több magyar ember menjen el a szavazóházba és szavazzon meggyőződése szerint!

A kispiacon kampányolt a jelölt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: