2016-12-15 10:59:13• hírek • MTI/Reuters

Vasárnap városi rangadó Barcelonában

A címvédő FC Barcelona és városi riválisa, az Espanyol rangadója emelkedik ki a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának programjából.

Az Espanyol legutóbb 2009 februárjában tudta legyőzni tétmérkőzésen a Barcelonát. Azóta a "kisebbik" barcelonai csapat nem volt olyan jó formában, mint most, legutóbbi 11 meccsén ugyanis veretlen maradt. Ebben benne van az FC Barcelona ellen 1-0-ra megnyert katalán szuperkupa-mérkőzés is. Éppen azon a találkozón, október 25-én sérült meg a bajnoki címvédő francia hátvédje, Jérémy Mathieu, aki vádlipanaszai miatt várhatóan vasárnap este sem léphet pályára.

Quique Sanchez Flores, az Espanyol vezetőedzője úgy vélekedett, szurkolóiknak az egyre hosszabbra nyúló veretlenség miatt joguk van bizakodni. "Nincs okunk az eufóriára, továbbra is óvatosak vagyunk, hiszen ismerjük a futball természetét, de a rajongóinknak joguk van álmodozni. Az ő bizakodásuk segít bennünket, és biztosítja, hogy a folytatásban is keményen dolgozzunk értük" - közölte a szakvezető. Csapata a közelmúltban 588 perces kapott gól nélküli időszakot produkált, ami az előző fordulóban, a Sporting Gijón ellen 2-1-re megnyert találkozó 92. percében véget ért, ám Diego Lopez kapus így is klubrekordot állított fel.

"Diego az egyik legjobb kapus, akiről tudni lehet, hogy mindig megbízhatóan, jól teljesít, és a védők bíznak benne, úgyhogy nem meglepő, ami történt" - vélekedett az edző.

Az Európa Ligában címvédő, a Bajnokok Ligájában pedig nyolcaddöntős Sevilla a Málaga együttesét, a három meccs óta nyeretlen Atlético Madrid pedig a Las Palmas csapatát fogadja szombaton.

A Valencia-Real Madrid mérkőzést elhalasztották, mert a Bajnokok Ligája-címvédő fővárosi együttes Japánban a klubvilágbajnokságon szerepel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: