2010-08-16 16:50:39• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap: választások Szaniszlón

Előrehozott választásokat tartanak vasárnap, augusztus 22-én Szaniszlón.

A Szaniszlói Helyi Tanács azt követően oszlott fel, hogy tavaly tavasszal a prefektúra elindította a procedúrát, arra hivatkozva, hogy két hónapig nem ült össze a testület. Miközben a hasonló helyzetben lévő Kaplonynak már rég van helyi tanácsa, Szaniszló és Kökényesd önkormányzata fellebbezett, így e két helyen továbbra tanács.

Miközben két évvel ezelőtt is összekülönbözött az addig egységben lévő két csoportosulás, ezúttal sem sikerült elérni azt, hogy közös listán induljanak az RMDSZ és NDF tanácsosjelöltjei. A választásokon összesen 6 pártlista és 4 független jelölt közül választhatnak a polgárok: RMDSZ, NDF, PD-L, UNPR (Románia Fejlődéésért Nemzeti Összefogás), PSD, Mates Claudia, Sabau Stefan, Kóczé Dániel, Bereczki Zoltán.

Az RMDSZ listavezetői: Kocsis Barna István, Jenei Zsolt, Gnándt Ferenc, Keszler Attila, Mézinger Norbert, Ropiczky András, Soeth Zsolt, Toma Gusztáv, Gnándt Antal. Az NDF litavezetői: Kovács József, Krémer Lajos, Maurer Sándor, Gnándt István, Krémer István, Bálint József. Szaniszlón az RMDSZ-nek a tanács feloszlatását megelőzően alpolgármestere volt, Kocsis Barna István személyében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: