2010-11-26 12:46:30• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap: választás Kökényesden

Reggel 7 és este 9 óra között voksolhatnak Kökényesd község lakosai vasárnap.

Három pártlista és egy független jelölt küzd vasárnap Kökényesden a helyi tanácsban megüresedett helyekért - a testületet a Prefektúra oszlatta fel. A községközpontban a kultúrotthonban, Csedregben pediglen az iskolában járulhatnak az urnákhoz a szavazópolgárok, 7 és 21 óra között.

Az RMDSZ tanácsosjelölt-listája szinte teljes mértékben megegyezik az eddigivel. Vezetői: Lukács Dénes, Deák Erzsébet, Dienes László, Tóth Zoltán, Kárász Endre. A PD-L jelöltlistájának első öt helyezettje: Papp györgy, Bárány Sándor, Kövér Sándor, Bogár Ferenc, Farkas Ferenc. A másik, magyar jelölteket felsorakoztató román pártban Dienes István, Zelicskovics Pál, Szemák Mihály, Kocsán József és Harangozó Dániel szerepelnek az élen, a független jelölt Pelei Sándor.

A Kökényesdi Helyi Tanácsot eddig száz százalékban RMDSZ-es döntéshozók alkották, ezt a sikert a szervezet megpróbálja megismételni a vasárnapi választáson. Simon Levente, községi RMDSZ-elnök elmondása szerint erre annál inkább esély mutatkozik, hogy a megvalósított beruházások mellett, a megyei érdekvédelmi szervezet közbenjárására hamarosan két új megvalósítás is beindul a közigazgatási egységben: kiépül az ivóvízvezeték és elkezdődik a több éve elnyert iskolaépítési projekt megvalósítása.

A polgármester úgy véli, ezek ékes bizonyítékai annak, hogy az érdekvédelmi szervezet nem csak ígért, de tett is a közösségért. Simon úgy véli, a román pártokban indulók egy része csak azért méretkezik meg, mert életüket arra tette fel, hogy őt eltávolítsák a polgármesteri tisztségből.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: