2013-12-31 10:45:06• hírek • Czinzel László

Máris szervezik az új év első kirándulását

Alighogy beszámolhattunk a 2013-as esztendő legutolsó kirándulásáról, a Szatmárnémeti Természetjárók máris szervezik 2014 első kirándulását. Ennek célállomása:a Felsőbányai Kék-tó.

A Kék-tó egy érdekes sötétzöld vizű tó Máramaros megyében, Felsőbánya (Baia Sprie) központjától 35-40 perc távolságra, 528 m magasan. A tó területe fél hektár, legnagyobb mélysége 4 méter, és egy bányabeomlás által keletkezett. A víz különleges színét a vizében feloldódott réz-szulfát adja.

A kirándulni vágyók január 4.-én, szombat rreggel 7:20-kor találkoznak a szatmárnémeti vasútállomáson, a vonat 7:41.kor indul. Vonattal mennek Nagybányáig, majd az állomástól menetrend szerinti busszal haladnak Felsőbánya központjáig, ahonnan gyalogosan folyatják útjukat a Kék-tóhoz. A táv jövet-menet 10 kilométer, középnehéz túrára kell számítani, kisebb emelkedőkkel.

A szervezők tanácsolják a réteges öltözködést, és túrabakancs viselését, mivel az út havas, és esetenként csúszós is lehet.

Az érdeklődők kedvcsinálóként a Szatmárnémeti Természetjárók Facebook csoportjában szemezgethetnek a korábbi fényképek között. A túráról bővebb információkat Vadady-Filep Gyulától lehet kérni a 075-8435763-as telefonszámon. Minden kirándulni vágyót szeretettel várnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: