2016-08-05 12:16:49• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap tartják Nagymajtényban a svábtalálkozót

Szatmárnémetiben előadás és filmvetítés, Nagymajtényban hagyományos svábtalálkozó lesz.

A Német Demokrata Fórum megyei és nagymajtényi szervezete, valamint a Majtényi Polgármesteri Hivatal augusztus 7-én immár 27. alkalommal szervezi meg a Svábtalálkozót, amelyre a hagyományokhoz híven egész Szatmár megyéből és a régióból érkeznek majd résztvevők. Sőt, sok külföldön élő, a környékről elszármazott személy is ehhez az alkalomhoz igazítja hazalátogatását minden évben.

Az esemény 11.30-kor veszi majd kezdetét, akkor a később fellépő népi csoportok vonulnak majd fel. 12 órakor a hagyományok szerint ünnepi szentmisét tartanak a nagymajtényi római katolikus templomban, a misét Vik János fogja celebrálni. A svábtalálkozó ünnepélyes megnyitóját 13.30-tól tartják, majd 14 órától kezdődik a kultúrműsor a helyi Német Fórum udvarán, ahol számos néptánccsoport lép majd színpadra. Az esemény a 20 órától kezdődő sváb bállal fog zárulni.

A szatmári svábok nyomdokain

A nagymajtényi találkozó előtt egy nappal Szatmárnémetire összpontosul a német közösség figyelme. Az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai Svábházban augusztus 6-án 18 órakor lesz az ünnepélyes megnyitó, amelyet "A szatmári svábok nyomdokain" című előadás követ. A témában egy kiállítást is összeállítanak és egy filmet is levetítenek. Aztán következik a kulktúr program, amelyen a sváb férfikórus, a Gemeinsam tánccsoport és az Akkordeon duó fog fellépni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: