2016-09-01 13:26:44• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap tartják Bogdándon a Nemzetiségi Folklórfesztivált

Számos néptánccsoport lép fel a nagy hagyományú fesztiválon.

Szeptember 4-én, 12 órakor veszi kezdetét a hagyományos bogdándi néptánctalálkozó, a Nemzetiségi Folklórfesztivál. Az eseményt a Szatmár Megyei Tanács támogatásával a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató központ szervezi. A fesztivál különlegessége, hogy idén 25. alkalommal szervezik meg.

Ennek programjában rengeteg Szatmár megyei, de jóval távolabbról érkező néptánccsoport fellépése is szerepel - összesen 15 formáció produkcióját követhetik majd nyomon az érdeklődők. Fellép mások mellett a Gemeinsam, a Rekettye, a Rote Rose, a Berekenye Szilágycsehből, a Börvelyi Bekek és természetesen a házigazda Rozsmalint néptánccsoport is. A távolabbról érkezők között ott van egy Lengyelországból érkező formáció és a kolozsvári Ördögtérgye tánccsoport. Ez utóbbi a fő meghívott, ők egy 40 perces összeállítással kápráztatják majd el a nagyérdeműt.

A néptánccsoportok fellépése mellett kézműves foglalkozások teszik majd színesebbé a programot.

Mint Nagy Orbántól, a Szatmár Megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ progjektigazgatójától megtudtuk: a fesztiválra ingyenes buszjárat indul Szatmárnémetiből 9.30-kor az Eötvos (Al. I. Cuza Voda) utcai buszmegállóból. Bogdándról vissza is lesz ingyenes autóbuszjárat, ez 17-17.30 körül indul majd vissza a megyeszékhelyre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: