2013-10-10 13:05:28• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap óta keresik Dragos Vivient - egyelőre nincs nyoma

Civil szervezetek plakátokkal, a rendőrség saját módszereivel keresi a 10 éves Dragos Vivient, akit vasárnap, október 6-án láttak utoljára rokonai. A rendőrök optimisták: Szatmár megyében az eltűnt gyerekek elő szoktak kerülni.

A Vivien eltűnését hirdető plakátok szerint a kislányt vasárnap az Ócskapiac környékén látták utoljára, a rendőrség szerint a Golescu Híd lábánál, az ortodox katedrálisnál még hozzátartozóival volt. Azóta azonban sem a rokonok, sem pedig a rendőrség nem tud róla semmit, bár nagy erőkkel keresik. Arcképét és a legfontosabb információkat róla az ország összes megyéjébe kiküldték. A kislány 1,40 méter magas, súlya 40 kiló körüli, szeme zöld, haja barna. Eltünésekor farmernadrágot, lila blúzt, fehér cipőt, fehér sapkát és egy lila-fekete színösszeállítású kabátot viselt.

A gyermek a Toamnei utcai szükséglakások egyikében élt nővérével, annak élettársával és azok két gyermekével. Viviennek legtöbbször a másik két gyermekre kellett vigyáznia, s bár iskolába rendszeresen járt, egyetlen füzete volt. A "család" öt tagja egyetlen szobában lakott, életkörülményeikről pedig sokat elmond, hogy a kislánynak fogkeféje sem volt.

Hetente három gyermek tűnik el, s kerül meg

Dinu Urate felügyelő a Szatmár Megyei Rendőrség azon alakulatának vezetője, amelyik az eltűnt személyek felkutatásával foglalkozik, de az ő feladatuk azoknak az előkerítése is, akik börtönbe kell vonuljanak, de nyomuk vész. A rendőr szerint bizakodók lehetünk, mert a Szatmár megyében eltűnt gyermekek elő szoktak kerülni, legtöbbször arról van szó, hogy elcsavarognak, néhány nap múlva pedig hazatérnek. Hetente átlagosan három ilyen ügyben nyomoznak, a munka során pedig volt olyan kiskorú, aki legalább huszonötször tűnt már el és került meg.

A rendőrség először a közeli családtagokat, barátokat kérdezi ki az ilyen esetekben, megpróbálják kideríteni, hogy hol lehet az otthonról elment (ezt plecare voluntara-ként emlegetik a rend őrei) gyermek. Legtöbbször a városközpontban csavarognak, elhagyott épületekben, konténerek közelében vagy a híd alatt húzzák meg magukat.

Civil szervezetek plakátokkal hirdetik a kislány eltűnését

Vivien esetében a rendőrök azt sem zárják ki, hogy buszra vagy vonatra szállhatott és már más megyében van. Éppen ezért küldték szét fényképét és az alapvető információkat róla az ország összes megyéjébe. Egy biztos: a kislány busszal járt iskolába, meg volt szokva a tömegközlekedési járművek használatával.

Egy tóparton, vagy erdőben is rejtőzhet

A rendőrtiszt szerint az is elképzelhető, hogy valahol a természetben rejtőzhet. Azokkal, akikkel a Toamnei utcán egy háztartásban él, a nyár folyamán a Kubik-tó környékén éjszakázott, a szabad ég alatt. Két héttel ezelőtt volt egy eset Túrterebesen, amikor egy hat éves gyermek tűnt el. Mindenki azt hitte, hogy a Túrba veszett, át is fésülték a folyó egy szakaszát, kutyákkal keresték a parton, de nem találták. Három nap múlva aztán előkerült: a sűrű bozótban rejtőzködött három kilométerre otthonától, a kutyák sem találták nyomát.

- A nehéz körülmények között élő gyermekek sokkal talpraesettebbek társaiknál, sokkal önállóbbak - mondja a felügyelő, aki kizárja annak lehetőségét, hogy elrabolták volna a kislányt.

Azok, akik tudnak valamit Vivienről, vagy bármilyen segítséget tudnak nyújtani a rendőrségnek, a 112-es egységes segélyhívószámon tehetik meg ezt.

 

FRISSÍTVE:

Megtalálták a gyermek holttestét, valószínűleg meggyilkolták. A holttestet a Kubik-tó környékén találták meg. Hamarosan további részletekkel jelentkezünk.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: