2015-05-03 22:33:12• hírek • Astronet.hu

Vasárnap nagy ünnep volt Lajosvölgyön

Számos népi együttes lépett fel az avasiak legnagyobb ünnepén, a Lajosvölgyön tartott Sambra Oiloron.

Ahogy azt már megszokhattuk, idén is Lajosvölgy adott otthont a Sambra Oilornak, az avasi régió legnagyobb folklórfesztiváljának. A "Sambra Oilor" egyébként a pásztorkodás éves kezdetét jelöli meg, egyuttal jó lehetőség egy gyönyörű majálisra, ahol a hagyományos termékeket fogyaszthatják az odalátogatók. Eredetileg a "sambra" egy  megállapodást jelent, melynek keretében leszögezik a pásztorkodás szabályait.

Amellett, hogy ezen a rendezvényenszentelik meg a juhokat és pásztorokat, mielőtt azok felmennek a hegyekbe, ez alkalommal mérik meg a tej zsírtartalmát is.

A Szatmár Megyei Tanács által szervezett nagyszabású rendezvényen jelen volt Adrian Stef megyei tanácselnök is, aki népviseletbe bújva köszöntötte a résztvevőket.

a rendezvényen számos folklórcsapat lépett színpadra: Maria Tripon és a Sanzienele néptánccsoport, az Ansamblul Folcloric Oașul, Maria Petca Poptean és a tartolci Magura néptánccsoport, Irina Man és a bikszádi együttes, a turci Ansamblul Folcloric Florile Turtului , a batarci Formatia de dansuri si grupul de tipuritoare, a nagytarnai Ansamblul Florile Tarnii , a kányaházai Formatia si grupul de tipuritoare, a Grupul de tipuritoare Ráksáról, Nicu Pop és a vámfalui együttes, Ansamblul Cununita és Cununita Nazdravana, Ansamblul Codruletul Tasnádról, Formatia Mugurii Codrului Girókutáról, Lalvina Madar Iederan és a kisszokondi néptáncegyüttes, Ansamblul Ceatara Nagykárolyból, a homoródi Formatia de dansuri, Ansamblul Cetatea Codrului Erdődről és a túrterebesi Ansamblul Folcloric Ciobonașul.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: