2014-11-21 14:47:54• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap mutatják be a Koldusoperát!

Minden műfaj kedvelői számára kitűnő kikapcsolódási lehetőséget nyújt a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának legújabb bemutatója, ugyanis a Babarczy László Kossuth- és Jászai díjas é. m. rendező által színpadra vitt produkció egyszerre tekinthető színműnek és zenés előadásnak, operának és operettnek.

Bicska Maxi, a nagystílű, fehérkesztyűs bűnöző története napjainkban talán még aktuálisabb, mint közel száz éve, amikor Bertolt Brecht megírta. Kurt Weill fülbemászó dallamai közül biztosan több olyan is van, amely ismerősen csenghet a slágerek iránt fogékony fülek számára. Kihagyhatatlan klasszikus, mesterien megírt szöveg és zene, maradandó színházi élmény!

A produkció az Ady Endre bemutatóbérlet mellett jeggyel is megtekinthető. Belépők korlátozott számban még kaphatók a színház Horea úti jegyirodájában, 30 lejes egységáron.

Brecht klasszikus művét minden színházkedvelő ismerheti, ám Bicska Maxi rablóromantikával fűszerezett története korántsem csak szerelemről és betyárbecsületről szól, ugyanis a cukormáz alól kisejlik a feslett nagyváros mocska, ahol mindennek ára van, minden eladó, és ez alól még az emberi erkölcs sem kivétel: a szerelem mulandó, a barátság hamis gyöngy. „Előbb a has jön, aztán a morál" - írja Brecht, és ez a megállapítás közel száz év múltán éppoly aktuális, mint 1928-ban. Napjainkban is tucatjával találni olyan karaktereket, akik akár a Koldusoperából is előléphettek volna: koldusok, örömlányok, stricik, bűnözők.

A mű a színházirodalom egyik igazi remekműve, hiszen opera, operett és musical egyszerre, ugyanakkor mindezek paródiája is egyben. Olyan közismert slágerek hallhatók az előadásban élőzenei kísérettel, mint a Cápa-dal, az Ágyú-dal, illetve a Salamon-dal.

Jegyek hétköznap 10 és 17 óra között, vagy előadás előtt egy órával a Szakszervezetek Művelődési Házának előterében válthatók. Bővebb információkért a 0261-712106-os telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mailcímen lehet érdeklődni.

A rendhagyó bemutatónapra (a megszokott péntek helyett vasárnap este) a művelődési ház zsúfolt programbeosztása miatt van szükség. A Harag György Társulat a kedves nézők szíves megértését kéri.

A Harag György Társulat és a Szatmár.ro közös nyereményjátékán két kedves olvasónk, Erdei Tünde és Muhi Melinda egy-egy darab, egy személyes belépőjegyet nyert. A jegyeket a színház jegyirodájában vagy egy órával az előadás előtt a helyszínen vehetik át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: