2009-06-08 15:53:49• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap megtelik a Reptér

Az elmúlt hónapban több alkalommal is ismertettük a Nemzetközi Repülőtéren megrendezésre kerülő Chevrolet DragRacing verseny részleteit. Már csak öt napot kell várni, hogy rajtoljon Románia egyik legrangosabb autós eseménye.

Korábban már bemutattuk a verseny résztvevőit, ízelítőt adtunk a tervezett eseményekről és beszámoltunk a látványos showelemekről, ezúttal a rendezvény részletes programját ismerhetik meg olvasóink.

Június 13-én, szombaton a nyíregyházi repülőtér ad otthont a Magyar Országos Bajnokság újabb versenyének, amelyet nevezhetünk akár a Chevrolet DragRacing elődjének is, hiszen a vállalkozó kedvű versenyzők nem haza, hanem városunk irányába indulnak, hogy június 14-én a szatmári közönség előtt mutatkozzanak be.

A szatmári verseny kapui vasárnap reggel 8 órakor nyílnak meg a látogatók előtt, a versenyzők nevezése és az autók technikai átvétele 8.30-kor kezdődik. A kvalifikációs futamok 10 órakor kezdődnek, ahol a versenyzők annyiszor állnak rajthoz, amennyiszer csak akarnak. Míg az amatőr versenyzők a nemzetközi időmérő rendszerrel ismerkednek, addig az autók szerelmeseinek nagy örömére a profi versenyzők újra és újra programozzák autóikat, hogy a legoptimálisabb tapadást és a legjobb időt érjék el a szatmári repülőtér betonpályáján.


Már csak öt napot kell várni a Chevrolet DragRacing versenyre.
Már csak öt napot kell várni a Chevrolet DragRacing versenyre


A gokartpálya, a női sarok, illetve a gyereksátor már reggeltől üzemel, emellett pedig az „ételmezőn" sülnek a finom grillezett falatok és közben sorakoznak a rajthoz Szatmár és a két ország leggyorsabb autói.

A beiratkozás 13 órakor befejeződik, a versenyzők számától függően kora délután kezdődik a döntő, ahol minden kategóriában a nyolc leggyorsabb autó mérkőzik meg, úgy, hogy akár egy századmásodperc is dönthet az eredményről. A döntőt a Szuperdöntő követi, ahol a legjobb nyolc időt elért autó kategóriától függetlenül versenyzik.

És hogy mikor lépnek fel a drift-bajnokok, a többszörös drag bike és streetfighter bajnok Erdős Csaba, és mikor szabadul el a többezer lóerős Dragster? Ezt nem árulták el a szervezők, annyit viszont megígértek, hogy a vasárnapi autós mulatság szinte minden órában tartogat látványt és akciót a szatmárnémeti Nemzetközi Repülőtérre kilátogató gyerekeknek, nőknek és férfiaknak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: