2017-07-17 10:27:19• hírek • Kocsis Zoltán

Vasárnap már az időjárás sem állt a jókedv útjába – de hol is van az a Livada?

A szokatlanul hűvös, már-már hideg idő ellenére – vagy pontosan ezért – a szombat csak a bemelegítés napjának bizonyult az idei Sárközújlaki Városnapokon. Még ha az előző állítás némi képzavart is okoz... Vasárnap aztán igazi buli volt a kisvárosban!

Délelőtt még jele sem mutatkozott az esti cidrinek, a bográcsfőzésre benevezett nyolc csapat, valamint a focibajnokság indulói júliusi kánikulában indították a napot. Összesen nyolc csapat gyújtott a bogrács alá, többek között a magyarországi testvérváros, Lőrinci gasztronómiai felelősei is. A versenyt végül a „Szerelők és a szereltetők” csapatának mangalicából készült bográcsos ételét tartotta legfinomabbnak a zsűri.

A focibajnokságot két korosztályban írták ki. A 14 éven aluliak között Meggyesgombás csapata nyert, a nagyok között pedig – akárcsak a román élvonal 2016-2017-es idényében – a Viitorul gárdája bizonyult a legjobbnak. Ezúttal azonban nem Gheorghe Hagi akadémiájáról volt szó, hanem a Viitorul utcában lakó futballistákról. Megrázó és szívszorongató volt a Február 16. utca csapatának választása, akik a nemrég autóbalesetben elhunyt cimborájuk, Mike Patrik fényképét viselték mezükön.

A koncertek sorát az egykori TNT együttesből ismert, de immár egy évtizede – hogy telik az idő – szólóban tevékenykedő Dobrády Ákos nyitotta. Amint kezdte elérni üzemi hőfokát a koncert, úgy kezdett el esni az őszre emlékeztető hideg eső. Ami aztán Aradszky László előadásától is jobbára távol tartotta a közönséget – a bátrabbak között pedig, nem kis meglepetésre, bizony fiatalok is együtt énekelték az évtizedes slágereket a 82 éves művésszel. Alexandra Marcut és a Meda II együttes a román népzene világát idézte meg, míg az Elvis Band... Nos, az Elvis Band – soraiban a sárközújlaki Szabó Ignáccal, aki nem mellesleg a kisváros alpolgármestere, és Tóth Mihállyal, valamint a kökényesdi Harangozó Dániellel és a szatmárnémeti Kuki Zsolttal és Elvisszel, azaz Láposi Csabával - hamisítatlan rock 'n' rollt játszott, megidézve a műfaj legszebb időszakának hangulatát. Minőségi zene volt hozzáértő közönségnek.

Vasárnap délután a Petőfi Sándor Általános Iskola kisdiákjai csaltak hatalmas lelkesedést a színpad előterébe – mindenki gyönyörködni akart gyerekében, unokájában, testvérében, unokatestvérében, szomszédjában... A csöppségek pedig lelkesen és a tőlük elvárható alázattal adták elő mindazt, amit Princz Izabella táncoktatóval begyakoroltak.

Ezt követően kissé megtorpant a program, a soron következő Alexandra Năftănăilă, azaz Sandra N. ugyanis eltévedt... Más Livada nemű településre vitte el a GPS. Megfordult tehát a sorrend, Antonia és csapata lépett fel. Kezdődött a slágerzuhatag angolul – Morena, Jameia- és románul – Pleaca, Dor de tine, Suna ma. A rendkívül profi előadás tűzbe hozta a közönséget, az első sorok együtt énekelték a refréneket az előadóval.

A koncert magasra tette a lécet az időközben befutó Sandra N. számára, de a fiatal énekesnő állta a sarat. Becsületére váljék, rögtön elnézést kért a közönségtől – majd remek kis koncerttel kárpótolta őket.

A műsor a tombolával folytatódott, amelynek fődíja egy hajlított képernyős Samsung televízió volt. Amit Piricsi Artúr polgármester és Magyar Lóránd parlamenti képviselő adott át a boldog nyeretsnek. A sorsolás izgalmai után már Tóth Gabi hozta lázba a sárközieket. Az egy dolog, hogy Gabi egy izgalmas nő és egy izgalmas előadó, de kevesen énekelnek olyan tűzzel, olyan szenvedéllyel, mint ő. A szatmárnémeti városnapokkal ellentétben most a szexibb oldalát mutatta meg, de koncertje legalább olyan magával ragadó és mindent elsodró volt, mint másfél hónapja.

Méltó zárása egy jól sikerült városnapoknak, amelynek végére a szokásos tűzijáték tette azt a bizonyos pontot.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: