2019-02-11 11:10:50• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap kiderül, vajon szatmári származású énekes képviseli-e hazánkat az Eurovízión

Fotó: az előadók Facebook-os profilképei
Fotó: az előadók Facebook-os profilképei

Két szatmári származású énekes is bejutott az Eurovíziós dalverseny romániai döntőjébe. Büszkéségeink, Aldo Blaga és Laura Bretan az egyedülálló lehetőségért vasárnap este szállnak ringbe.

Február 17-én, vasárnap este kiderült, kik mérkőznek meg a nemzetközi szereplési lehetőségért. A Tev Avivban tartandó Eurovíziós versenyt élőben közvetítik, egyszerre több tízmilliós közönség követi nyomon a mérkőzést. Az énekesek számára az évenként megrendezett esemény komoly ugródeszkát jelent karrierjükben. A szerepléshez azonban több lépcsős rostán esnek át.

 

Az első válogatóra csak a szerzeményt küldik el, mely teljesen új dal lehet csak. Amennyiben itt megállja a helyét, élőben is előadják azokat, majd a televíziós válogatók következnek. Az elődöntőkben is milliósra tehető a hazai nézősereg, a nagy döntő estéjén azonban a zenei tusa magasan viszi a prímet. Nehéz dolguk van a pacsirtáknak, de alapos felkészülést jelent ez a külföldi párbajok leküzdéséhez.

 

A romániai döntőbe (február 17, 21:00 TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR MOLDOVA és TVR+) összesen tizenketten jutottak be, köztük két Szatmár megyei származású fiatal. Aldo és Laura dalai libabőrös zenei élményt nyújtanak már a televízió képernyőjén keresztül is, nem beszélve az igazi, élőben nyújtott hatásról.

 

Aldo Blaga a „Your jurney” (A te utad) szerzeményével került a legjobb tizenkettő közé. A Románia Hangja és az X-Factor versenyeken is jó helyezéseket ért el, nem csoda, hiszen már négy éves korától énekel, hét évesen kezdett zongorázni. A zenekonzervatórium után az USA-ban folytatta tanulányait, ahol neves előadók oldalán is színpadra lépett. Fellépései miatt Románia és az Egyesült Államok között ingázott az elmúlt években. 2018-ben adta ki első albumát „A szerelemről” címmel.

 

Laura Bretan Szatmár megyei származású, de Chicagoban látott napvilágot mindössze 16 évvel ezelőtt. A showbiznisz világába már korán belekóstolt, 2016-ban, 14 évesen 100.000 jelentkező közül a legjobb 12 közé jutott az America’s Got Talent versenyen. A „Romanii au talent” megmérettetésen ugyan ebben az évben elvitte a prímet. A zenei karrier mellett a szegény és sérült gyermekeket segítő „Star of Hope International” egyik nagykövete. Videóit milliók hallgatják és nézik világszerte nap mint nap. Vasárnap este a „Dear Father” (Kedves Apa!) énekkel mérettetik meg a kihíváson.

 

A hazai döntő február 17-én, vasárnap este 21:00 órakor a TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR MOLDOVA és TVR+csatornákon látható. Szurkoljunk együtt!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: