2017-02-17 11:07:47• hírek • refszatmar.eu

Vasárnap kezdődik az imahét Erdődön

Az idei egyetemes imahét témáját Németországban dolgozták ki, ugyanis a szervezők is az 500 évvel ezelőtti, német földön elkezdődött egyházreformációra gondoltak a megtervezésnél.

Partium reformációjának egyik bölcsője, Erdőd vasárnap kezdi ökumenikus imahetét a helyi református templomban, abban a hajlékban, melynek falára még a tavalyi évben felkerült egy igeszakasz, nem is sejtve, hogy éppen ez lesz a reformáció emlékévében az ökumenikus imahét főigéje is: „Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az, a régiek elmúltak, íme újjá lett minden." (2Kor 5,17)

Vasárnaptól szombatig 18 órakor kezdődnek az alkalmak: vasárnap Harsányi László helyi római katolikus plébános, erdődi esperes, hétfőn Kaszaniczki Csongor Szatmár-láncosi beosztott lelkész, kedden Pallai Béla nagypeleskei görög katolikus parókus, szerdán pedig Genda Árpád Szabolcs pettyéni református lelkipásztor fog Igét hirdetni. Csütörtökön az Arad megyei Kisperegből Tóbiás Tibor György református, pénteken Szatmárnémetiből Pálffy Tamás Szabolcs unitárius lelkész érkezik a gyülekezetbe. A vendéglelkészek sorát Szász Bálint Róbert szilágysámsoni lelkipásztor, a Zilahi Református Egyházmegye esperese zárja. Az imahét a következő vasárnapon zárul, mikor 11 órakor Rácz Ervin házigazda lelkipásztor prédikál.

Február 19. és 26. között az erdődi református templomban szolgálni fog még a helyi római katolikus és református énekkar, a helyi gyerek- és ifjúcsapat, valamint fellép a Bízz Band is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: