2011-06-16 16:23:52• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap két esperesség napja

Az ugocsai esperesség napját a száz éves sárközújlaki templomban, a nagykárolyi főesperesség napját padig a Szentháromság kápolna udvarán tartják.

Egy napon tartják az ugocsai és nagykárolyi esperességek napját. Június 19-én vasárnap délelőtt tizenegy órától a sárközújlaki Szent Kereszt Felmagasztalása plébánián gyűlnek össze a hívek, ahol Nm. Ft. Schönberger Jenő püspök mutat be szentmisét az esperességi nap alkalmából és a templom építésének száz éves évfordulójára emlékezve.

A legszentebb áldozat bemutatásán való közös részvétel után a hívek szeretetvendégségen vesznek részt, majd megtekintenek egy kisdokumentumfilmet Scheffler Jánosról. A film után beszélgetésekre kerül sor: az egyháztanácstagok, a Mária Légió tagjai és az ifjúság külön csoportokban ossza meg egymással gondolatait Scheffler János személye és a közelgő boldoggá avatás, a szeretetszolgálat megvalósulási formái, és az egyház jövője témákban.

Nagykárolyban is az esperességi nap középpontjában lesz a közelgő boldoggá avatásra való felkészülés. Vasárnap délután négy órától a Szentháromság kápolna udvarán mutatnak be szentmisét Scheffler Jánosra emlékezve, Ft. Solomayer Sándor, a szatmárnémeti Szent János apostol és evangélista egyházközösség plébánosának prédikációjával.
Az esperességi napok mindig jó alkalmat adnak az illető esperesség papjainak és híveinek a közös kérdések megbeszélésére, jövőbe tekintésre, tervezésre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: