2011-07-22 15:50:00• hírek • Szatmar.ro

Vasárnap indul a Transcarpatic Rally

Vasárnap immár nyolcadik alkalommal indul útjára a Transcarpatic Rally, melynek résztvevői egy hét alatt teszik meg azt a 2346 kilométeres versenytávot, amely az indulókat a célként kijelölt Mangaliától elválasztja. A rajtra vasárnap 14.00-tól kerül sor az új központban , a mezőnyt Ilyés Gyula polgármester indítja el, és elképzelhető, hogy Gyenes Emánuel is tiszteletét teszi.

A megmérettetésen összesen 38-an vesznek részt, ebből 22 motoros, 10 autós és hat quados. A járművek szombaton érkeznek meg Szatmárnémetibe, őket az új főtéren lehet majd megtekinteni, itt lesz a technikai átvétel is. Az induló között egyetlen szatmári versenyző sincs, a mezőnynek azonban nemzetközi jelleget biztosít, hogy a romániai pilóták mellett Olaszországból és Bulgáriából jönnek versenyzők.

„Tavaly a júliusi kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt a verseny, csak remélni tudjuk, hogy az idén nem lesznek nagyobb gondok az idővel, bár az előjelek nem a legjobbak. A héten a viharok miatt már voltak gondjaink a hegyi szakaszok megtisztításával, de végül sikerült járhatóvá tenni az utat. Ha nem lesznek nagyobb esőzések, akkor tartani tudjuk magunkat az eredeti útvonalhoz, és nem kényszerülünk rövidíteni, változtatni rajta", fejtette ki aggodalmait Pop Victor főszervező.

A Transcarpatic Rally egyben a tereprali Európa-bajnokság első futamaként szolgál, melynek második etapjára szeptemberben Görögországban, az utolsó futamára pedig októberben Magyarországon kerül sor.



fotó: rally.clubultranscarpatic.ro


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: