2016-10-28 15:54:16• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap hajnali testmozgás - háromkor kezdődik, háromkor végződik

Rendhagyó eseménnyel készülnek Szatmárnémeti futói és kerékpárosai az óraátállításra.

Egy baráti társaság több futóversenyen részt vevő tagjainak fejéből pattant ki nemrég az ötlet, hogy a szombatról vasárnapra virradóan aktuális óraátállítást rendhagyó módon ünnepeljék. Az ötletből pedig úgy tűnik, hogy esemény is lesz: bicajosok és futók vesznek majd részt a hajnali 3 órakor kezdődő, majd 3 órakor végződő egy órás testmozgáson (lévén hogy hajnali 4 órakor újra három órára kell átállítani az időmérőket ezen az éjszakán).

"Kialakítottunk egy útvonalat, amit kényelmes futó tempóban egy óra alatt lehet megtenni. A táv nagyjából 10  kilométer, de nagyon rugalmasak vagyunk. Ha valaki nem bírja a tempót, vagy sok neki a táv, akkor rövidítünk, a lényeg, hogy az indulás és az érkezés időpontja is 3 óra legyen" - magyarázza Márk Nagy János főszervező. "Gyakorlatilag a járdán fogunk futni, így fényvisszaverő mellényre sincs szükség" - fűzi hozzá.

Természetesen kerékpárosok részvételére is számítanak. Nekik ugyanaz az útvonal, ami a futóknak is, csak mivel két keréken gyorsabban lehet haladni, mint két lábon, így nekik kétszer kell megtenni a távot. Az ő esetükben is a 3 órai célbaérés lesz a terv.

A kezdeményezéshez a Red Hat kávézó csatlakozott, vállalták, hogy nyitva tartanak az éjszaka folyamán, így a mezőny onnan indul és a cél is a kávézónál lesz. Eddig 23-an jelezték, hogy biztosan részt vesznek az eseményen, a szervezők természetesen mindenkit szeretettel várnak.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: