2019-06-29 12:42:50• hírek • Bede Emőke

Vasárnap hajnalban kezdődik a légi szúnyogirtás

Számos szatmári olvasónk fordult hozzánk azon kérdéssel, hogy mikor kezdődik végre a szúnyoggyérítés, mivel az apró vérszívók miatt az est leszálltakor alig-alig lehet kint tartózkodni a szabadban. Nos, ezen személyek biztosan örömmel olvassák, hogy vasárnap hajnalban, 5 óra körül felszáll végre az első helikopter, mely permetezőszerrel igyekszik gátat szabni a szúnyoghadjáratnak.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal közleménye szerint azért döntöttek a helikopteres bevetés mellett, mivel alacsonyabban száll, mint a repülő, így a permetezés várhatóan hatékonyabb lesz.


Néhány nappal ezelőtt Maskulik Csaba városmenedzser a Helyi Tanács ülésén elmondta, a légi szúnyogirtás végrehajtásának egyik központi tényezője maga a szúnyogírtás, ugyanis amennyiben a hőmérséklet 25 Celsius-fok fölötti, a kipermetezett szernek esélye sincs elérni a földfelszínt, mivel egyszerűen elpárolog a meleg hatására. Ennek okán meg kellett várni az alkalmas időjárást, hogy a lehető leghatékonyabb lehessen a művelet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: