2014-05-15 11:39:13• hírek • Szatmár.ro

Vasárnap gyermeknapot tartanak a Kossuth-kertben

A Szatmárnémeti Magyar Demokrata Ifjak Szövetsége (MADISZ) május 18-án szervezi meg a hagyományos, XXV. Gyermeknapi ünnepségét a Családi Hétvége keretén belül.

A szervezők a gyermekekkel 9.45-kor az Északi Színház előtt találkoznak. Az ünnepi menetet a fényi fúvós zenekar, valamint a 10 számú Általános iskola mazsorett csapata vezeti. A menet megkerüli a régi központ parkját és a Sugárúton jut el a rendezvény helyszínéig, a Kossuth kertbe.

10.40-től a Kossuth kert közepén felállított nagyszínpadon a gyermekek kerülnek középpontba, a fellépők között 11.40-től lép fel a kolozsvári Keljfeljancsi Bábszínház: „Mátyás király és a kolozsvári bíró" című előadásával.

13 órától lép fel Gozefini, aki a bűvészmesteri bizonylatát a bukaresti Nagycirkusznál szerezte.

A Zöld Ház környékén Mátyás király korát idézhetik fel a kicsik az apród képzőben. Az apród jelöltek az alábbi próbákon mérhetik össze tudásukat: lovagi torna, Kinizsi próba, Mátyás király udvari bolondja - tudáspróba, erőpróba, várépítés, akadálypálya. A helyszínen kipróbálható lesz többek között az „Óriás malom" is.

14.30-től az RMDSZ női tagozata díjazza az országos versenyeken helyezést elért magyar elemi osztályos diákokat.

A rendezvényt a Szatmár Megyei Tanács, a Szatmár Városi Tanács, a Romániai Magyar Demokrata Szövetsége és a Communitas Alapítvány támogatja.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: