2012-10-31 12:13:37• hírek • szatmar.ro

Vasárnap derül ki, hogy lesz-e két szatmári a román X-Faktor élő showjában

Vasárnap kerül sor a romániai X-faktor második szériájának azon adására, amelyben kiderül: a mentorok házából kik jutnak be az élő showkba, amikor már főként a közönség dönt a továbbjutókról. Szatmárnémetit két fiatal is képviselheti a tehetségkutató célegyenesében.

Az RTL Klubon futó X-faktor tehetségkutató élő műsoraiban már izgulhatunk egy Szatmár megyei lányért, a nagykárolyi Csobot Adélért. Most pedig jó esély van arra, hogy két tehetséges szatmárnémeti fiatal is szerepeljen a romániai X-faktor élő műsoraiban. Az, hogy ők bejutnak-e az élő műsorokba, vasárnap 20.30-kor, az Antena 1-en kezdődő műsorban derül ki.

Az egyik fiatal régi ismerőse lehet a szatmár.ro olvasóinak. A 23 éves Surányi Botond több alkalommal is szerepelt - és nyert - az általunk szervezett karaoke-versenyeken. Próbálkozott 2010-ben a Magyarországon futó X-faktorban is, ahol több válogatót követően esett ki, 2011-ben pedig amikor a verseny szervezői bátorították, hogy jelentkezzen, már neki nem volt kedve a tehetségkutatóhoz. 2012 azonban úgy tűnik, a Botond éve az X-faktorban, az Antena 1-en futó verzióban. Már az első, mentorok előtti fellépésén felhívta magára a figyelmet és nem csak a hangjával. A színpadon kérte meg ugyanis barátnője kezét, így állt elő az a fura helyzet, hogy a három mentoros versenyben négy igent kapott - és jutott tovább több fordulón keresztül egészen a mentorok házáig. Illetve az utolsó megmérettetésen ajánlották fel neki a mentorok, hogy egy alakuló csapattal továbbjuthat a versenyből, amire Botond igent mondott.

A mentorok által összehozott csapat tagjai a szatmárnémeti Surányi Botond mellett a máramarosszigeti Slavia Hojda és a marosvásárhelyi Tudor Gliga. A csapat nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de már megvan - mondta el a Szatmár.ro-nak Surányi Botond. A csapatok mentora az Antena 1-en futó X-faktorban az a Delia, aki az N&D zenekarban éneket éven keresztül azokban az időkben, amikor minden nyári román videoklipet a tengerparton forgattak.

A mentorok házába jutott és az élő showba jutás küszöbén áll a mindössze 18 éves szatmárnémeti Tudor Todut is, aki a rajongóit nem csak különös frizurájával nyűgözi le. Rendszeres fellépője volt szatmárnémeti rendezvényeknek, egyébként a Mihai Eminescu Nemzeti Kollégium tanulója. Arról, hogy ott lesz-e az élő showban, Dan Bittman dönt majd vasárnap.

Tudor Todut a Szatmári Művészeti Iskola diákja, ahol az ének-tudását Calin Keresztes tanár segítségével fejleszti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: