2015-10-16 19:12:36• hírek • Szatmar.ro

Az időjárás ismét közbeszól - vasárnap próbálhatod ki a hőlégballont

Ami késik, nem múlik - ismerjük a régi magyar közmondást. Amely most tökéletesen illik a helyzetre, amely a hőlégballon kipróbálása körül kialakult Szatmárnémetiben. Mert olykor hiába tesznek meg minden tőlük telhetőt a szervezők, egy náluk nagyobb erő, az időjárás, közbeszól.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vezetőjeként Békéssy Erzsébet eredetileg az alternatív szállítási lehetőségek népszerűsítéseként az európai mobilitás hetén belül szeptember 20-ra álmodta meg a Szatmárnémetiben példátlan lehetőséget. Akkor viszont mennydörgéssel és villámokkal kísért zivatarra ébredt a város - a hőlégballonozást ilyen körülmények között nem lehetett bevállalni.

Október 17-18-án a Szatmár Megyei Sport-és Ifjúsági Igazgatóság a környezetvédelmi ügynökséggel karöltve szervezi meg a szatmári öko-sport hétvégén és az elképzelések szerint szombat délelőtt lehetett volna kipróbálni a hőlégballont - ám a meteorológiai előrejelzések szerint szombat délelőtt ismét kedvezőtlen lesz az időjárás.

Vasárnap viszont, az előrejelzés és reményeink szerint  már minden akadály elhárul, és a szervezők tájékoztatása szerint az eredeti programnak megfelelően emelkedik majd 30 méter magasba a hőlégballon.

Mindazok pedig, akik ezt a nem mindennapi lehetőséget ki akarják próbálni, október 18-án, vasárnap  9 és 13 óra között legyenek az ifjúsági tábor és a vasúti sín között található Dinamo-pályán.

Az alkalom egyedi és ingyenes!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: